Serie A

Toni volt a Juventus nyerő embere a Genoa ellen

Rosszul kezdett, de Simone Pepe és főleg a csereként beállt Luca Toni játékának köszönhetően 3-2-re nyerni tudott a Juventus a Genoa ellen a Serie A-ban. Az első félidőben kilátástalanul játszottak a torinóiak, de a szünet után jobban használták ki a helyzeteiket. Így, bár kétszer is hátrányba kerültek, végül fordítani tudtak, és tartják a Roma mögötti kétpontos hátrányukat a hetedik helyen.

Tapogatózva kezdtek a csapatok, és a semmiből szerezte meg a vezetést a Genoa a 7. percben. A Juventus védelméből Bonucci nyúlt bele visszafelé lépve egy lapos bal oldali beadásba, és védhetetlenül helyezett a saját kapujába. (0-1)

A hazaiaknak sokáig tartott az ébredés, a 24. percben kerültek először a vendégkapu elé, akkor sem volt nagy lehetőségük. Pepe egy bal oldali szabadrúgást lőtt egyből kapura, Eduardo azonban gond nélkül lehúzta a labdát. Negyedórával később már nagyobb bravúrra volt szüksége, amikor egy szöglet után visszafejelt labdából Bonucci javíthatta volna a korábbi balszerencsés mozdulatát, de a közelről rábólintott labdáját védte a portugál kapus.

A félidő lezárásaként Pepe lepte még meg a várakozó védőjét egy jobbról jövő beadás után azzal, hogy megelőzte, de csak az oldalhálóba tudott fejelni.

A második játékrész elején is a bal szélső volt a Juventus legaktívabbja: előbb egy szép befelé cselezés után dolgoztatta meg Eduardót, majd az 50. percben egy jobbról érkező beadást csúsztatott meg, a labda megpattant a mögötte érkező Rossin, és a hálóba hullott. (1-1)

Ezt követően is fölényben volt a torinói egyesület. Két perccel később Kraszics kényszerítőzött Matrival, középről lőtt, de Eduardo a sokadik bravúrját is bemutatta. Meglepő volt, de megint a Genoa szerzett vezetést: Antonelli a bal szélről lőtte laposan középre a labdát, Floro Flores egyedül vehette át tizenöt méterre a kaputól, és a kapufa segítségével a bal alsóba lőtt. (1-2)

Luca Toni és Alessandro Matri gólöröme a Juventus-Genoa Serie A-mérkőzésen 2011 áprilisában

Ezúttal gyorsabban válaszoltak a Zebrák: A 63. percben Pepe lőtt a bal szélről középre, a csereként beállt Toni visszapasszolt Matri elé, aki egy csel után szintén a bal alsót választotta. (2-2)

A hajrá kezdetén mindkét kapu előtt mozgalmasan alakult a játék, de gólpassza után Toni tudott nyerő cserévé változni, mivel a 83. percben erőszakosan megszerezte a labdát az ellenfél tizenhatosán belül, és előtte a kapus mellett. (3-2)

A véghajrában Floro Flores ollózásból, Toni pedig egy kontra végén találhatott volna be újra, de egyikük sem járt sikerrel, így nyerni tudott a Juventus.

Serie A, 32. forduló:

Juventus-Genoa 3-2 (0-1)
gólszerzők: Pepe (50.), Matri (63.), Toni (83.), illetve Bonucci (7., öngól), Floro Flores (57.)

Szombaton játszották
Udinese-AS Roma 1-2 (0-0)
gólszerzők: Di Natale (88.), illetve Totti (57., 90. - az első 11-esből)

Internazionale-Chievo 2-0 (0-0)
gólszerzők: Cambiasso (66.), Maicon (84.)

Később játsszák:
Bari-Catania 15:00
Bologna-Napoli 15:00  
Cagliari-Brescia 15:00
Lazio-Parma 15:00
Palermo-Cesena 15:00
Sampdoria-Lecce 15:00
Fiorentina-AC Milan 20:45