Képgaléria

A legszédítőbb gólörömök

Van ökölrázós, van elbújós, levegőben átforgós, de még bukfencezős is. A gólöröm hasonló magához a gólhoz, hiszen nincs belőle két egyforma. Fotók formájában összegyűjtöttünk néhányat az elhíresült formáiról.

Rivaldo elbújt - Fotó: AFP
Na ki bújt be a meze alá? Ő bizony Rivaldo már az AEK Athén csapatában és éppen a Salzburg elleni UEFA-kupában lőtt pazar szabadrúgásgólját ünnepli azzal, hogy eltakarja az arcát.

Keane bukfencel - Fotó: AFP
Robbie Keane már mozgékonyabb formát választott gólja ünnepléséhez. Még a 2002-es világbajnokság csoportküzdelmei alatt az ő góljával játszottak 1-1-et a spanyolokkal, a Liverpoolt is megjárt csatár pedig tigrisbukfenccel köszöntötte az egyenlítő találatot.

Nani szaltója - Fotó: AFP
Ő a portugál származású Nani, aki a Manchester United szurkolótáborának is bemutatja néhanapján, hogy nemcsak a futball, de a szertorna is a kisujjában van. A kép előtt Belgium kapuját vette be, majd bemutatta az azóta elhíresült piruettet.

Erasmus gólöröme - Fotó: AFP
A képen cigánykerekező futballista Kermit Erasmus, a csatár góljával vezettet Dél-Afrika Ghána ellen az U20-as afrikai kontinensviadalon. Bár a mérkőzés végül döntetlennel zárult a játékos mozdulátat sokáig nem felejtették a szurkolók.

Maxi is szeret bukfencezni - Fotó: AFP

Az argentin válogatott tele van hihetetlen gólokra és megmozdulásokra képes játékosokkal, nincs ez másképp Maxi Rodriguezzel sem, ezt a mozdulatsort a végül 6-0-ra megnyert Szerbek elleni világbajnoki meccsen láthattunk (2006), ahol a Liverpool játékosa a második gólt lőtte.

Schweinsteiger a zászlót is vitte örömében - Fotó: AFP
Bastian Schweinsteiger sem fogta vissza magát, itt épp a szögletzászlót rúgja le Chuck Norrist megszégyenítő mozdulattal, miután szabadrúgásgólt lőtt a Hannovernek.

Gera a levegőben - Fotó: AFP
Végül, de nem utolsósorban ez a kép honfitársukról, Gera Zoltánról készült, azon a hihetetlen mérkőzésen, amikor a csapatával, a Fulhammel búcsúztatták az Európa Ligából a Juventust. A magyar játékos a második és a harmadik gólt ragasztotta az olaszok hálójába, utána pedig bemutatta a nevéhez kötödő tornagyakorlatot. Reméljük, még nagyon sokszor láthatjuk ezt a mozdulatsort!