Tenisz

Nadal szerint Djokovics sikereinek titka az önbizalom

Rendkívül hízelgő szavakkal illette egy interjúban Rafael Nadal riválisát, a szerb Novak Djokovicsot. A spanyol világelső szerint az őt a múlt vasárnap az Indian Wells-i fináléban legyőző szerb idei sikereinek titka egészséges önbizalma, és ma már minden borításon Djokovics a legnagyobb esélyesek egyike.

Novak Djokovics és Rafael Nadal

"Rendkívül sokoldalú játékos, az össze borításon kiegyensúlyozottan játszik, ez hatalmas előnyt jelent. Fantasztikus rajtot vett idén, nagyon jó pozícióban van a többiekkel szemben."

"Önbizalommal telve játszik, ezért ért el ilyen fényes sikereket, pedig a tudása szerintem sem sokat javult az egy-két évvel ezelőtti szinthez képest. Én mindig is hangsúlyoztam, hogy ő egy fantasztkis teniszező. Az egyik első számú esélyes, bárhol, bármikor."

"Mindig is közeli kapcsolatban voltunk, közel állunk egymáshoz. Ő egy nagyon vicces srác."

Nadal idén egyszer mérkőzött meg Djokoviccsal, múlt vasárnap az Indian Wells-i keménypályás torna döntőjében, ahol a szerb három játszmában diadalmaskodott a világelső felett, és győzelmének köszönhetően helyet cserélt Roger Federerrel a ranglistán, és már a második. A spanyol nem sokáig bánkódott a vereség miatt, a most zajló Miami tornán vágna vissza barátjának.

"Azt hiszem, Indian Wellsben közel sem a legjobb formámat hoztam, van min javítanom. Az elődöntőben és a döntőben már tudtam újítani, de ez is kevés volt a fináléban. Tehát most az a legfontosabb hogy ezeken a hibákon felül tudjak kerekedni."

"Minden egyes tornán azonos motivációval játszom, de nem lehet minden versenyt megnyerni. Egyszerűen csak megpróbálok megfelelni a kihívásoknak, és a legjobb játékkal előrukkolni. Ez az egyetlen módja a tornagyőzelemnek."

Rafael Nadal a japán Nisikori ellen játszik a 2. körben Miamiban.