NB I

A magabiztosabb Videoton legyőzte a Debrecent - videó

A címvédő csak bizonyos időszakokban tudott jobb lenni az éllovasnál

A tavasz egyik legjobban várt mérkőzésére került sor péntek este az NB I 20. fordulójában: a bajnoki tabellát vezető Videoton a címvédő Debrecent fogadta. Lendületes, de eleinte nem sok helyzetet hozó találkozón az ellenfél hibáit jobban kihasználó, és talán valamivel szerencsésebb hazai csapat győzött, és ezzel újabb nagy lépést tettek első bajnoki címük felé a fehérváriak.

Az első félidőben lendületes játék folyt a pályán, de sok helyzet nem alakult ki. Mindkét csapat próbálkozott a támadásokkal, de a védelmek is jól tették a dolgukat. Az első lehetőség a Videoton csatáráé, Lencséé volt a 11. percben, de Mijadinoszki szorításában éles szögből a kapu mellé lőtt. A 17. percben még közelebb kerültek a gólhoz, de hiába pattant a labda Vasziljevicsről a kapufára, előtte már támadta a vendégkapust.

Coulibaly és Vaskó a Videoton-Debrecen bajnokin 2011 márciusában

Sokáig kellett várnunk a következő helyzetre, a 35. percben Polonkai kapta meg a játékszert a betömörülő Debrecen-védelem előtt, de csúnyán eltörte, alig jutott el az ötösig.

A Loki csak a 39. percben jutott el az első veszélyes lövéséig, akkor Czvitkovics tévesztette el centikkel a jobb felső sarkot. A félidő utolsó lehetősége megint a hazaiaké volt, Alves mintegy húsz méterről próbálkozott, és a néhány méterrel előtte lepattanó labda megzavarta Novakovicsot, csak kapu fölé tudta ütni. Nem volt egy magabiztos védés...

A második játékrészt a DVSC kezdte jobban. Czvitkovics bal oldali beadását Coulibaly három védő között kotorta kapura, amit a hazai hálóőr magabiztosan védett, majd a válogatott középpályás szabadrúgása csattant a kapufán. A kipattanóba Ramos nem tudott beleérni, Coulibaly igen, de a védők az utolsó pillanatban menteni tudtak.

A vendégfölény ellenére a Videoton szerzett vezetést a 61. percben. Szakály Dénes lőtte középre a labdát a bal oldalról, az lelassult egy védőn, Lencse pedig lecsapott rá, és fordulásból laposan a kapuba lőtt. (1-0)

Gyorsan egyenlített azonban a Debrecen, igaz, ehhez a hazaiak hibája is kellett. Egy nagyon rosszul hátratett labda gyakorlatilag tökéletes volt Coulibaly indításához, a francia csatár pedig egy lövőcsel után magabiztosan vette be Bozsovics kapuját. (1-1)

A kapott gól talán egy kicsit megfogta a Videotont, de néhány perc után összeszedték magujat és újra előnybe kerültek. Andicot rántották le a bal oldalon, néhány centire a tizenhatostól, majd a szabadrúgás egyedül találta a hosszú oldalon Alvest, aki Varga József érintésével a hálóba fejelt. (2-1)

Az újabb egyenlítő gól megszerzésével megint a Loki legveszélyesebb játékosa, Czvitkovics Péter próbálkozott meg, de ballal távolról ismét a bal kapufát találta el. Az utolsó lehetőség a hazaiaké volt, Lázár cselezett befelé a jobb oldalról, a tizenhatosról lőtt, de Novakovics ki tudta ütni a labdát a bal alsó sarok elől.

Az állás így már nem változott, győzött a tabellát vezető Videoton, és már 12 pontos előnnyel állnak az élen a szombaton játszó Ferencváros előtt. A Debrecen hátránya 14 pontra nőtt, a bajnoki címről valószínűleg végleg lemondhatnak a hajdúságiak, de a nemzetközi szereplés kiharcolásához is szükségük lesz még néhány győzelemre.

A mérkőzés összefoglalója

NB I, 20. forduló:

Videoton FC - DVSC-TEVA 2-1 (0-0)
gólszerzők: Lencse (61.), Alves (72.), illetve Coulibaly (65.)
sárga lap: Gosztonyi (79.), illetve Szakály P. (32.), Ramos (60.), Varga J. (86.)

Videoton: Bozsovics - Lázár, Lipták, Vaskó, Andic - Gosztonyi (Milanovics, 80.), Sándor, Vasziljevics (Szakály D., 59.), Polonkai (Elek, a szünetben) - Lencse, Alves

Debrecen: Novakovics - Bernáth (Nikolov, 69.), Komlósi, Mijadinoszki, Mardare (Fodor, 78.) - Ramos (Salami, 64.), Varga J. - Szakály P., Czvitkovics, Illés - Coulibaly