Angol foci

Világkörüli útra megy a Premier League trófea

  • VNA

Tovább folytatódik az angol foci nemzetközi térdhódítása, a Premier League trófeája világkörüli útra megy.

A Premier League trófeája Bár sokak szerint színvonalban az angol futball bajnokság nem biztos, hogy előrelépett az utóbbi két évben, népszerűsége világszerte töretlen. Főleg Ázsiában kedveltek az angol csapatok, nem csoda, ha a nyári felkészülési időszakban például a Manchester United is rendre a Távol-Keleten lép pályára, erősítve ezzel ottani piaci pozícióit. A Premier League vezetői felismerték az ázsiai piacban rejlő lehetőségeket, így az utóbbi években néhány bajnoki mérkőzések időpontját is úgy írták ki, hogy Ázsiában fő műsoridőben lehessen azt közvetíteni.

A világszintű terjeszkedés érdekében a napokban hozott egy újabb (talán nem túl nagy, de szimbolikusnak mindenképpen nevezhető) döntést a liga. A következő másfél évben ugyanis (a 2011/12 és 2012/13-as bajnokság idején) a Premier League bajnoki trófeája útra kél, hogy bejárja a Földet. A külön weboldallal is megtámogatott marketing túra Abu Dhabiban kezdődik majd el március 18-án, a Közel-Kelet három további városa után pedig júliusban Hong Kongba érkezik. Ezt követően Ázsia (még nem részletezett) további országai, Észak-Amerika és Afrika lesznek a célpontok. A túra honlapján lehetőség van a helyszínek pontos megtekintésére illetőleg jegyek foglalására is az egyének számára 30 percesre tervezett exkluzív élményre.

„Soha nem volt még ennyire magas a globális érdeklődés a Barclays Premier League mérkőzései iránt. A Föld minden részéről érezzük a megnövekedett figyelmet, ami jó érzéssel tölt el bennünket. A helyszínen megtekintett mérkőzések élményét természetesen nem tudja semmi sem felülmúlni, de bízunk benne, hogy a trófea körútja azok számára is nagy élményt jelent, akik csak a tévén keresztül nézik az angol bajnokságot és nincs lehetőségük eljutni hozzánk személyesen. Ez a túra mind a 20 csapatunk szurkolói számára különleges élményt nyújthat, ráadásul Nagy-Britanniáról is pozitív képet sugároz szerte a világban”– mondta a bejelentés kapcsán Richard Scudamore, a Premier League igazgatója.