Bajnokok Ligája

Meglepetést okoz az Arsenal, vagy a Barca megy tovább?

Két szezonon belül negyedszer csapnak össze londoni Ágyúsok a végső győzelemre legfőképp esélyesnek tartott Barcelonával. A két klub tavalyi BL-negyeddöntőjéből a spanyol klub jött ki győztesen, ez pedig még nagyobb motivációt jelent Arsene Wenger csapatának. Az mindenesetre biztos, hogy az angolok egygólos előnnyel várják a visszavágót. A másik mérkőzésen a hazai pályán játszó Sahtar Doneck várhatja előnyösebb helyzetből a visszavágót, hiszen idegenben tudták legyőzni az AS Romát, méghozzá 3-2-re.

Pedro igyekszik gólt lőni - Fotó: AFP
A Barcelona nem veszi félvállról az Arsenal elleni visszavágót, persze nem is teheti, hiszen legalább egy gólt kell szerezniük, hogy a katalánok jussanak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A helyzetüket azonban nagyban nehezíti, hogy az eddig megszokott és jó formában lévő belső védőpáros egyik tagja sem áll Josep Guardiola rendelkezésére.

Carles Puyol továbbra is sérüléssel bajlódik, míg Gerard Piqué eltiltás miatt nem léphet pályára a Nou Campban. Így nagy valószínűség szerint az egyébként baloldali Eric Abidal és Gabriel Milito helyettesíti majd a két világbajnok bekket.

A másik oldal sem szűkölködik az efféle problémákból. Theo Walcott még a Stoke City elleni angol bajnokin sérült meg, Cesc Fabregashoz hasonlóan, de nagy különbség, hogy a spanyol játékos azóta felépült. Robin van Persie sorsáról csak az utolsó pillanatban dönt majd a francia tréner, ugyanis szerinte egy ilyen minőségű mérkőzésen csak 100 %-osan fitt játékosok léphetnek pályára.

A játékunkra kell koncentrálnunk, semmi más nem számít. Az összjáték a Barcelona fegyvere, és ezzel képesek leszünk felülkerekedni az Arsenalon” – ecsetelte Guardiola a mérkőzés előtti beszámolójában.

Az Arsenal katalán középpályása, Fabregas jól tudja, hogy hiába az egygólos fór, ahhoz még mindig nagyon sokat kell tenni, hogy a csapata tovább is jusson. Ráadásul nyilatkozatában azt is elmondta, hogy nem szabad a múltbéli összecsapásokra gondolniuk.

Kevés az első mérkőzés remek eredménye a továbbjutáshoz. Persze le akarjuk győzni a Barcelonát, de akkor is boldog leszek, ha „csak” döntetlennel megyünk tovább" - mondta a sokadjára hazatérő katalán légiós.

A másik nyolcaddöntőn a Sahtar Doneck fogadja az AS Romát, méghozzá azzal a szándékkal, hogy az utóbbi évtizedek legnagyobb ukrán sikerét aratva bejusson a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. Erre minden esélyük meg is van, hiszen a Stadio Olimpicóban tudták megtréfálni és legyőzni 3-2-re az akkor még Claudio Ranieri által irányított rómaiakat.

Készen állunk a harcra, és a negyeddöntő a célunk. Nehéz meccs lesz, de győzni akarunk. Miért pont itthon győznének le” – mondta optimistán a hazaiak vezetőedzője, Mircea Lucescu.

Az olaszok idő közben kinevezett trénere, Vincenzo Montella szerint csapata helyzete nagyon nehéz, de a Bajnokok Ligájában sok csoda történt már, így még lát egy kis esélyt a továbbjutásra.

Minőségi csapattal állunk szemben, de nem legyőzhetetlennel. Azt a csapatot szeretném látni Ukrajnában, amelyik a Lecce ellen az utolsó másodpercig koncentráltan játszott. A keretünk remek, de fontos, hogy a játékosok megfelelően legyenek motiválva. Még továbbjuthatunk" – mondta Montella a találkozó előtt.


Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő visszavágó

Barcelona-Arsenal 20.45 (1-2) TV2
Sahtar Doneck-AS Roma 20.45 (3-2) Digi Sport