Premier League

Potyagóllal nyert a Manchester City

A manchesteri kékek David Silva szerencsés góljával 1-0-ra győzték le a Wigant a Premier League 29. fordulójában, így már csak 4 pont a lemaradásuk a listavezető városi rivális Uniteddel szemben. A szerencsés találathoz Al Habsi kapus kapitális hibája is kellett.

David Silva ünnepel - Fotó: AFP
Jól kezdtek a hazaiak, Mario Balotelli révén már a 2. percben gólhelyzetet teremtettek, de a fiatal olasz lövését Al Habsi kapus ügyesen hárította. A következő percek a spanyol David Silváról szóltak. Kétszer is remekül hozta helyzetbe csapattársait, de Balotelli és Yaya Touré sem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel.

A 14. percben ismét a spanyol szélső passzolt középre Carlos Tévez azonban rosszul döntött és a kapusba lőtte a játékszert. Érett a hazai gól, a manchesteriek sokkal aktívabbak voltak, mint a Wigan.

A mérkőzés 23. percében Tévez szlalomozott végig a vendégvédők között, de a lövése nem találta el a kaput. Egy perccel később Silva rúghatott volna gólt, azonban a középpályás is mellélőtt.

Aztán az első félóra végén a vendégek is kihagytak egy ordító ziccert. James McCarthy lőhetett 10 méterre a kaputól, a hazai kapus már tehetetlen volt, de a labda elsuhant a kapufa mellett.

A 37. minutumban szűnt meg a gólcsend, Tévez passzolt a baloldalon üresen érkező Silvához, aki nem túl jó lövést eresztett meg, de Al Habsi lábai között besurrant a kapuba a labda (1-0).

A félidő utolsó percében közel volt a második gólhoz a City, Silva kényszerítőzött Touréval, az elefántcsontparti lövése azonban nem jutott el a gólvonalig.

A második játékrészben a vezetés tudatában a Manchester átadta a kezdeményezés lehetőségét a vendégeknek, és gyors kontratámadásokra rendezkedtek be. Épp egy ilyen kontra végén maradt ki egy helyzet. Balotelli vétette el.

A 61. percben ismét McCarthy került helyzetbe, de Hart hatalmas bravúrral hárított. A lehetőség után a Wigan saját kapuja elé szorította a City-t, de elmaradt az egyenlítés.

A 77. percben két hazai helyzetet is feljegyezhettünk. Először a gólszerző Silva lőtt kapu mellé, majd Patrick Viera fejelt kapura, de Al Habsi ezúttal nem hibázott.

Az utolsó tíz percben mindent egy lapra feltéve támadtak a vendégek, az utolsó lövésük súrolta a kapufát, de Roberto Mancini csapata nem hagyta, hogy kicsússzon a győzelem a kezük közül, David Silva góljával 1-0-ra nyert a Manchester City.

Premier League, 29. forduló

Manchester City-Wigan 1-0 (1-0)
gólszerző: Silva (38.)