Schalke

A szurkolók Magath fejét követelik

A rajongóknak elegük van a csapat piacosításából

A Schalke legnagyobb szurkolói tömörülése nyilatkozatot adott ki, amiben a vezetőedző, Felix Magath eltávolítását kérik a klub vezetőitől. Indoklásul a nagy játékosforgalmat hozzák fel, ami szerintük kiöli a csapat lelkét, hiszen a valódi Schalke-érzelmű focisták helyére zsoldosok érkeznek.

Felix Magath, a Schalke vezetőedzője beszélget egy riporterrel.
Minden várakozást alulmúlva a tizenegyedik helyen áll a Schalke a Bundesligában, mégsem tűnik úgy, hogy a vezetőedző helye veszélyben lenne. Ez talán nem is meglepő, hiszen mégiscsak egy háromszoros bajnok szakemberről beszélünk. A szurkolóknál azonban betelt a pohár.

Nyilván elégedetlenek az eredményekkel is, de most elsősorban a játékospolitika miatt sokalltak be. A szurkolói klubjaik közös szervezete - ami összesen 90000 főt képvisel - nyilatkozatot adott ki, amiben kifejezik az elégedetlenségüket.

"Az utóbbi idők változásai idegenné teszik számunkra a klubot" - írják. "Ráadásul tönkreteszik a Schalke 04 mítoszát is. Ne adják el a klub lelkét!"

A rajongóknak az olyan tranzakciókkal van bajuk, mint például Lewis Holtby eladása, mivel a fiatal középpályás nagyszerűen játszik a Mainzban, kulcsszerepe volt Szalai Ádám csapatának őszi menetelésében. Aztán Magath leigazolta Angelosz Hariszteaszt és Ali Karimit. Egyrészt mindketten elmúltak 31 évesek, másrészt a görög Európa-bajnoknak az utóbbi hónapokban nem volt klubja, az iráni játékos pedig korábban megfordult ugyan a Bayern Münchenben, de azóta csak Katarban és a saját hazája csapataiban játszott.

Arthur Saager, a szurkolói tömörülés egyik vezetője a Bild számára tette egyértelművé az üzenetet: "A vasárnapi ülésünkön ott volt minden németországi területi szervezetünk vezetője, és mind egyetértettünk abban, hogy Magath nélkül kell folytatnunk. A vezetőségnek lépnie kell!"

A vezetőedző is érzi, hogy kezd forró lenni a talaj, és békíteni próbálja a szurkolókat. "Vannak néhányan, akik nem értik, hogy mi történik a csapat körül. Ennek a tisztázására a legjobb, ha megbeszéljük egymással a dolgokat."

Kérdés, hogy nem késett-e el a beszélgethetnékkel?