Tenisz

Vereség Hollandiától

  • MTI
megosztom

Arn Gréta két játszmában kikapott csütörtökön Arantxa Rustól Eilatban, és ezzel a holland női teniszválogatott behozhatatlan, 2-0-ás vezetést szerzett a magyarok ellen a Fed Kupa Euro-afrikai zóna I. csoportjának második fordulójában.

Az izraeli viadal honlapja szerint a világranglistán 59. Arn csupán hat játékot tudott nyerni a rangsorban 111. Rus ellen. A magyar válogatottnak így már csak matematikai esélye maradt arra, hogy megszerezze a csoportelsőséget és bejusson a szombati rájátszásba.

Eredmény:
Hollandia-Magyarország 2-0 - állás a második egyes után

Rus-Arn Gréta 6:2, 6:4
Kiki Bertens, Richel Hogenkamp - Jani Réka-Luca, Marosi Katalin 2:6, 6:2, 6:2
Korábban:
Krajicek-Babos Tímea 6:2, 6:3

A csoport másik mérkőzésén:
Románia-Lettország 2-0 - állás a második egyes után

Az összecsapásokon két egyes és egy párosmérkőzést bonyolítanak le. A magyar együttes szerdán 3-0-ra nyert Lettország ellen, pénteken pedig Romániával játszik. A csoportban hollandoknak két győzelme van, míg a magyarok és a románok 1-1 sikerrel rendelkeznek, Lettország viszont még nem nyert.

Az összecsapásokat kemény pályán, szabadban bonyolítják le, a délelőtti mérkőzések 10, a délutániak pedig 16 órakor kezdődnek, a magyarok az összes meccsüket az utóbbi időpontban kezdik. A 15 együttes négy csoportgyőztesének szombati rájátszásában dől el, melyik két csapat küzdhet meg április 16-17-én a Világcsoport II-be való feljutásért.

megosztom