Bundaügy

Róka Géza szerint a média csak találgat

A DVSC labadrúgó-csapatával kapcsolatban folyamatosan szárnyra kelnek bunda-vádak a médiában, és Róka Géza klubigazgató a dvsc.hu-nak nyilatkozva igyekszik csitítani a kedélyeket.

Róka Géza, a Debrecen klubigazgatója azt állítja, hogy a médiában lábra kapott híresztelésekről - mely szerint a Debrecen játékosai 50 ezer euróért eladták a Young Boys elleni UEFA-kupa-meccset 2008-ban - nem kaptak hivatalos értesítést, így a bunda-ügyről csak találgatások kerülhetnek napvilágra.

"Sem a klub, sem a játékosok a mai napig semmilyen hivatalos információt nem kaptak az eljárással kapcsolatosan - nyilatkozta dr. Róka Géza, klubigazgató, a dvsc.hu-nak. - Sajnálatos, hogy az idézett írásból akár az is kikövetkeztethető, mintha az események megvalósulása bizonyosságot nyert volna, holott hangsúlyozandó: a bírósági eljárást megelőző vádiratra történik hivatkozás. A cikkben utalás történik a Debrecen-Fiorentina meccsre, amellyel kapcsolatban többször elmondtuk, hogy bebizonyosodott, nem történt csalás, és a két eltiltott debreceni játékos a büntetést azért kapta, mert nem jelentette a megkeresést, bár ez az ügy sem tekinthető lezártnak, hiszen a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) márciusban tárgyalja a két játékos ügyét. Fontosnak tartom még elmondani, amennyiben mégis bebizonyosodna, hogy bármely debreceni játékos érintett a mérkőzések manipulálásában, vagy a vádiratban megfogalmazottakat esetlegesen elkövette, abban az esetben a klub azonnal megszakítana minden kapcsolatot a labdarúgóval."