Australian Open

Schiavone nyert minden idők leghosszabb női GS-meccsén

  • MTI

A Roland Garros tavalyi győztese, az olasz Francesca Schiavone maratoni csatában, a Grand Slam-versenyek történetének leghosszabb női mérkőzésén legyőzte az orosz Szvetlana Kuznyecovát, s ezzel bejutott a negyeddöntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A férfiaknál a címvédő svájci Roger Federer vasárnap négy játszmában legyőzte a spanyol Tommy Robredót az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, és sorozatban 27. Grand Slam tornáján jutott be a legjobb nyolc közé, amivel beállította az amerikai Jimmy Connors rekordját.


A két tapasztalt női játékos találkozója 4:44 óráig tartott, a 16-14-re végződött döntő szettet pedig pontosan három órán keresztül játszották. A korábbi Grand Slam-rekordot Barbora Zahlavova-Strycova és Regina Kulikova tartották, akik tavaly, szintén Melbourne-ben 4:19 órán át voltak a pályán. Kuznyecova mellett a nap másik orosz érdekeltje, Marija Sarapova is kiesett, miután simán, két játszmában kikapott a 30. kiemelt német Andrea Petkovictól. A nőknél az első helyen kiemelt Caroline Wozniacki magabiztosan nyert a lett Anastasija Sevastova ellen.

A férfiaknál Roger Federer, a melbourne-i torna 2. kiemeltje négy játszmában verte spanyol riválisát, ezzel sorozatban 27. Grand Slam tornáján jutott be a legjobb nyolc közé. A harmadik helyen kiemelt szerb Novak Djokovicnak és a hatodik helyen rangsorolt cseh Tomas Berdychnek meg sem kellett izzadnia a nyolcaddöntőben: előbbi a spanyol Nicolas Almagro, utóbbi pedig a szintén spanyol Fernando Verdasco ellen győzött könnyedén, három játszmában.

Eredmények, nyolcaddöntő:

Nők:

Schiavone (olasz, 6.)-Kuznyecova (orosz, 23.) 6:4, 1:6, 16:14
Petkovic (német, 30.)-Sarapova (orosz, 14.) 6:2, 6:3
Wozniacki (dán, 1.)-Sevastova (lett) 6:3, 6:4
Na (kínai, 9.)-Azarenka (fehérorosz, 8.) 6:3, 6:3

Férfiak:

Federer (svájci, 2.)-Robredo (spanyol) 6:3, 3:6, 6:3, 6:2
Djokovic (szerb, 3.)-Almagro (spanyol, 14.) 6:3, 6:4, 6:0
Berdych (cseh, 6.)-Verdasco (spanyol, 9.) 6:4, 6:2, 6:3