MLSZ

Csányi Sándort Joseph Blatter fogadta Zürichben

  • MTI
megosztom

A FIFA elnöke azt mondta, nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy 2011 első félévében Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki posztját.

Csányi Sándor az MLSZ elnöke.Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a Csányi Sándor vezette magyar delegációt Joseph Blatter, a FIFA első embere fogadta, az MLSZ elnöke mellett Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár vett részt a találkozón.

A több órás, jó hangulatú megbeszélésen a magyar küldöttség tájékoztatta a FIFA elöljáróit a szövetség átalakulásáról, terveiről, és szóba kerültek a két szervezet közötti együttműködési lehetőségek is. Kiemelt szerepet kapott a tárgyalásokon a fiatal labdarúgók védelme, valamint a saját nevelésű játékosok szerepeltetésének fontossága. A magyar szövetség vezetői felvetették, hogy Magyarország - központi fekvését kihasználva - a jövőben gyakori házigazdája lehet a FIFA rendezvényeinek.

Blatter kiemelte: nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy 2011 első félévében Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki posztját, mert ebben az időszakban az ország különösen sokat tehet a sport és a nemzetközi futball érdekében. Hozzátette, a magyar szövetség a jövőben is számíthat a FIFA pénzügyi támogatására.

megosztom