La Liga

Mourinho megint a játékvezetőt okolja, Guardiola most is óvatosságra int

José Mourinho elégedetlen csapatával a vasárnap esti, Almería elleni döntetlen után, de a mérkőzés utáni értékelésében ezúttal sem ment el - az általa vélt - játékvezetői hibák mellett. A Real Madrid mestere szerint együttese két büntetőt is megérdemelt volna - Benzema és Ronaldo buktatásáért vagy M'Bami kezezéséért.

José Mourinho a Real Madrid vezetőedzője bosszúsan az Almería elleni döntetlen után a sajtótájékozatón.
"Hálás lennék, ha minden csapat azonos feltételekkel indulna egy-egy játékvezetőnél. Ezt már többször is elmondtam, legutóbb a kupában, amikor egy lesgólt ítéltek ellenünk. Erről hamarosan szeretnék beszélni az illetékes tisztségviselőkkel is. Remélem Pérez Lasa sem nekünk, sem a Barcának nem vezet több mérkőzést a jövőben"
- értékelt Mourinho.

A szakember szerint a Barcelona négygólos előnye ellenére még korántsem lefutott a bajnokság, van még idejük behozni az éllovast.
"15 győzelemmel, három döntetlennel és egy vereséggel állunk. Ezek nagyon jó mutatók, de nem elég ahhoz, hogy legyőzzük a Barcelonát. Négy ponttal vagyunk lemaradva, ami normál körülmények között tulajdonképpen rendben lenne, de ezután nem szabad botlanunk."

Kollégája, Josep Guardiola a barcelona 4-1-es győzelme után is óvatosságra intett.

"Nagyon boldog vagyok, a csapatom kiváló teljesítményt nyújtott a szezon első felében. Tovább folytatjuk a harcot minden sorozatban, biztos vagyok benne, hogy a Barcelona tavasszal még jobb lesz. Négy ponttal vezetünk a Real Madrid előtt, de ez nagyon kicsi előny. Nehéz ellenfelek várnak ránk, jön a Sevilla, a Villareal, a Valencia, és persze a Real."

Vasárnap játszották:
Primera División, 19. forduló:
Almería-Real Madrid 1-1 (0-0)
Gólszerző: Ulloa (60), illetve Granero (77.).

Barcelona-Málaga 4-1 (3-0)
Gólszerző: Iniesta (8.), Villa (18., 74.), Pedro (36.), illetve Duda (68.).