La Liga

Örömfoci a Nou Campban, elhúzott a Realtól a Barcelona

Nem sok újdonságot látott a Nou Camp közönsége a spanyol élvonal 19. fordulójában: a Barcelona a "szokásos" örömjátétékot bemutatva, 4-1-re verte a találkozó előtt nagyon fogadkozó Málagát. Az elpuskázott helyzetek számát tekintve akár nyolc-tíz gólt is ünnepelhetett volna a katalán együttes, ehelyett "csak" négyet vágott az ellenfélnek. Győzelmével a Barca már négy ponttal vezet az Almeríában botló Real Madrid előtt, a fővárosi bajnoki aranyhoz már többszöri katalán botlás is szükségeltetik. A Barcelona emellett klubrekordot állított fel azzal, hogy sorozatban a 28. mérkőzésén nem kapott ki.

A barcelonai hősök.

Primera División, 19. forduló:
Barcelona-Málaga 4-1 (3-0)
Barcelona, Nou Camp. Vezette: José Luiz González González.
BARCELONA: Valdés - Dani Alves (Adriano 27.), Piqué, Puyol, Abidal - Busquets, Xavi, Iniesta (Bojan, 82.) - Pedro (Afellay, 82.), Messi, Villa. Cserepad Pinto, Milito, Mascherano, Keita, Afellay, Adriano, Bojan. Vezetőedző: Josep Guardiola.
MÁLAGA: Asenjo - Gaspar, Demichelis, Weligton, Mtiliga - Owusu-Abeyie (Rondón, 60.), Apono, Maresca (Eliseu, 60.), Camacho (Recio, 78.), Duda - Júlio Baptista. Cserepad: Arnau, Kris, Recio, Fernando, Fernández, Eliseu, Rondón.
Gólszerző: Iniesta (8.), Villa (18., 74.), Pedro (36.), illetve Duda (68.).
Sárga lap: Abidal (76.), illetve Demichelis (28.).