Premier League

Döntetlen a Mersey-parti rangadón

Két 25 pontos, a tabella 12. és 13. helyén álló csapat találkozott szombaton délután a Premier League 23. fordulójában. De a Mersey-parti rangadón sohasem számított a pont vagy a helyezés, csak az érzelmek, no és az ellenfél legyőzése, bármi áron. Ezúttal a döntetlennel kellett beérniük a feleknek, az Anfield Road katlanjában 2-2-es eredmény született, a remek játékot hozó derbin. Kenny Dalglish továbbra is nyeretlen a Vörösökkel, de a csapat játékát tekintve vannak biztató jelek a jövőt illetően.

Nem bírtak egymással a felek a 215. Mersey-parti rangadón

A 215. Liverpool-Everton örökrangadó fényét több véletlen egybeesés is növelte: Fernando Torres 100. alkalommal öltötte magára a Vörösök mezét, míg Kenny Dalglish - két idegenbeli meccs és vereség után - 20 év után visszatért az Anfield Roadra: "King Kenny" -t kitörő örömmel fogadta a hazai publikum. A Liverpool játékos- és edzőlegendája 1991 februárjában éppen egy Everton elleni, 4-4-es döntetlen - FA Kupa-mérkőzésen- után hagyta ott a liverpooli kispadot.

Lendületesen kezdett a Liverpool az első félidőben, több ziccer is adódott a hazaiak előtt, főleg Torres igyekezett nagyon, a nyomás végül a 29. percben góllá érett: Kuyt előbbb fejjel, majd lábbal lőtt a kapura, Howard kapus mindkettőt kiütötte, harmadszorra Raúl Meireles bombázott 15 méterről védhetetlenül a hálóba (1-0). A gól után is a Vörösök domináltak, a kék-fehérek csak kapkodták a fejüket, de az eredmény a sípszóig nem változott.

A szünetben aztán David Moyes csodát tett fiaival, hiszen az Everton a második felvonás első percében egyenlített, Arteta bal oldali szögletét Distin fejelte be a halóba, Johnson a gólvonalról mentés helyett beljebb segítette a labdát (1-1). Öt perc múlva ismét villant a vendégcsapat, Osman passzolt elegánsan a kapuval szemben álló Beckfordnak, aki 10 méterről, estében lőtt Reina mellett a hálóba (1-2). Fordult a kocka, a Pool futott az eredmény után, fáradozásuknak egy büntető volt a "jutalma", Howard ütközött Maxi Rodríguezzel a 67. percben, a tizenegyest Kuyt értékesítette (2-2). A Liverpool egyenlítése után még nagyobb fokozatra kapcsolt a két gárda, vérbeli rangadó, szemet gyönyörködtető játék folyt a pályán, de több gól már nem esett, a végeredmény 2-2 lett. A döntetlen ellenére a Liverpool talán eddigi legjobb teljesítményét mutatta a szezonban, és végre a játékosokon is érezni lehetett a lelkesedést és akaraterőt, az eltiltott Steven Gerrard hiányában is. Kenny Dalglish anno egy Everton elleni döntetlennel búcsúzott a kispadtól, 20 évvel később is azzal tért vissza az Anfieldre.

Premier League, 23. forduló:
Liverpool-Everton 2-2 (1-0)
Liverpool, Anfield Road. Vezette: Phil Dowd.
LIVERPOOL: Reina - Kelly, Skrtel, Agger (Kirjakosz, 46.), G. Johnson - Meireles (Shelvey, 81.), Spearing, Lucas, Maxi, Kuyt - Torres. Cserepad: Gulácsi Péter, Fábio Aurélio, Kirjakosz, Joe Cole, Shelvey, Babel, Pacheco. Menedszer: Kenny Dalglish.
EVERTON: Howard - P. Neville, Heitinga, Distin, Baines - Coleman, Fellaini, Arteta, Osman (Rodwell, 77.) - Beckford (Vaughan, 73.), Anichebe. Cserepad: Mucha, Hibbert, Rodwell, Biljaletgyinov, Baxter, Gueye, Vaughan. Menedzser: David Moyes.
Gólszerző: Meireles (29.), Kuyt (69.), illetve Distin (46.), Beckford (52.).
Sárga lap: Reina (54.), Torres (63.), Kuyt (90.).