Női kézilabda

Kökény Bea szerint nincsenek pénzügyi gondok az FTC-nél

  • MTI

Az eddigi névadó szponzor, a Jógazdabank kezdeményezett felszámolása miatt sem alakult ki pénzügyi gond az FTC női kézilabda-szakosztályánál, és a csapat mától ismét FTC néven szerepel a bajnokságban, a hazai és a nemzetközi kupákban – jelentette ki Kökény Beatrix, a klubot működtető Kft. ügyvezetője.

FTCA szakosztály népligeti sajtótájékoztatóján elhangzott az is, hogy ugyancsak a csütörtöki napon megalakult az új elnökség, amelynek elnöke Jeney Zsolt Ákos lett.

"Szomorúan vettük tudomásul a Jógazdabankkal történteket. Mint névadó szponzor, eddig a megegyezés szerinti kötelezettségeit teljesítette. Összesen mintegy 25 százalékét adta az éves költségvetésünknek" – fogalmazott Jeney. Hozzátette: már elkezdtek tárgyalni a következő fél év során kiesett költségvetési rész pótlásáról a már meglévő stratégiai partnerekkel és újabb, lehetséges támogatókkal egyaránt.
"Előbbiek biztosítottak bennünket, hogy továbbiakban is a klub mellett állnak" – jegyezte meg az elnök.
Megnyugtatóan közölte: amennyiben nem sikerül külső partner bevonásával pótolni a kiesett összeget, akkor a szakosztályt üzemeltető kft. tulajdonosi köre fogja azt megtenni, megvan erre a fedezet, tehát a csapat működése gazdaságilag biztosítva lesz.
"A játékosok és a szakmai stáb felé eddig is minden kötelezettségünknek időben eleget tettünk, és vannak tartalékaink is, ám a következő fél év végéig még támogatókat kell keresünk" – fogalmazott az új elnök.

A múlttal kapcsolatban még annyit közölt, hogy az előző év alatt sikerült nagyrészt teljesíteniük azt a nagy anyagi kötelezettséget, amit a szakosztály vezetőségének elődjei hagytak rájuk.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) január 4-én visszavonta a Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztár pénzügyi szolgáltatás és kiegészítő befektetési szolgáltatás végzésére jogosító engedélyeit, illetve kezdeményezte az intézmény felszámolását. Az intézkedésnek az volt az oka, hogy – amint a PSZÁF akkori közleménye erre kitért – a közel 6500 betétessel rendelkező takarékpénztár súlyosan megsértette a hitelintézetek tőkemegfeleléséről szóló rendelkezéseket és tőkehelyzete nem teszi lehetővé a jövőbeni biztonságos, jogszabályoknak megfelelő működését.
Elek Gábor vezetőedző kiemelte: a megváltozott körülmények mellett is szeretne a második vagy harmadik helyen zárni az NB I-ben csapatával, mert – amint jelezte - bajnokok nem lesznek, és a negyedik hely már nagyon rossz lenne. A Magyar Kupában a negyeddöntőben a Vác ellen szeretne továbbjutni, és ha nem "jön szembe" a címvédő Győr, akkor döntőt játszani.