Vecsési FC

Elkezdte a munkát a Genzwein-Glázer páros

Címkék:

Dr. Genzwein Ferenc, a Vasas egykori szakosztályvezetője, majd edzője tizenhét év után tér vissza a kispadra.

VFCElkezdte a felkészülést az NB II Keleti csoportjának kilencedik helyén álló Vecsési FC csapata is, méghozzá új szakmai stábbal. Dr. Genzwein Ferenc lett a csapat vezetőedzője, a segítőjének pedig az egykori szövetségi kapitányt, Glázer Róbertet nevezték ki. Ha még hozzá vesszük ehhez, hogy a klub szakmai igazgatója Détári Lajos, elmondhatjuk, hogy a szakmai stáb minősége megüti az első osztály színvonalát. Az első héten napi egy edzéssel készül a csapat, a második héten pedig már napi két gyakorlás lesz a programban. Genzwein Ferenc tizenhét esztendő szünet után tér vissza a kispadra.

„Január 30-tól kéthetes edzőtáborba vonul a csapat, a helyszín Esztergom lesz, ahol egy vecsési üzletember, Kári János barátom nagyon nívós szállodája biztosítja majd a csapat zavartalan felkészüléséhez szükséges kiváló feltételeket. Szállásunkhoz közel több szlovák másod- és harmadosztályú csapat otthonában is játszhatunk. Emellett egy osztrák csapattal, a Hartberg együttesével is összemérhetjük majd erőinket, a helyszín az ausztriai kisváros, Hartberg lesz. Terveink szerint, február 11-én a Ferencváros NB II-es csapata ellen lépünk majd pályára a fővárosban. A biztos edzőpartnerek között szerepel még a Szolnok első osztályú együttese is, velük február 17-én játszunk. Az első tavaszi bajnoki forduló előtti utolsó felkészülési mérkőzésünkön, február 26-án a BKV-Előre csapatát fogadjuk majd” – részletezte a felkészülési programot az egykori Vasas tréner.

A rutinos Glázer Róber is bízik benne, hogy néhány helyen meg tudják erősíteni a gárdát az esztergomi edzőtábor kezdetéig. A hírek két középpályás és egy csatár érkezéséről szólnak.

Azt tapasztaltam edzői pályám során, hogy a játékosok nagy része begörcsöl a teljesítmény-kényszertől, így azt szeretnénk, szeretném, ha mindenki saját magát adva teljesítene. A szakmai stáb tagjaként elmondhatom, hogy minden olyan tapasztalattal felvértezzük a keret tagjait, ami a jövő sikereihez szükséges lesz. A jubileumi évre tekintettel is, mindenképpen szeretnénk a jelenlegi helyezésen javítani, előbbre lépni. Ehhez persze szükséges volna néhány poszton erősíteni, de korai lenne még most neveket említeni. Az már biztos, hogy január 30-án a végleges kerettel utazunk majd el Esztergomba, az edzőtáborba - nyilatkozta a hajravecses.hu-nak Glázer Róbert pályaedző.