NFL

Hullanak a csoportelsők a rájátszásban

A Kansas nagyon simán, a Philadelphia szűkebben kapott ki vasárnap

Az NFL-rájátszás Wild Card körének vasárnapi meccsein a Baltimore és a Green Bay jutottak tovább a Kansas és a Philadelphia ellenében. A Ravens védelme nagyot alkotott, öt labdavesztésbe kergették bele a Chiefs támadósorát. A másik meccsen Akers volt a negatív hős, három mezőnygólkísérletéből csak egyet rúgott be.

A Kansas-Baltimore találkozó a Ravens védelmének tündöklését hozta. Az első negyed végén ugyan még a Chiefs vezetett, miután Jamaal Charles egy 41 yardos futott touchdownnal válaszolt Cundiff mezőnygóljára, de ezt követően egyetlen pontot sem szereztek a hazaiak. Ehelyett Matt Cassel 3 interceptiont dobott, és kétszer el is szórták a labdát. Az egész meccsen mindössze nyolcszor jutottak el first downig, és alig több mint 18 percig birtokolták a labdát. Így pedig nem lehet meccset nyerni az NFL-ben.

A Kansas játékosát viszik földre a Baltimore védői a két csapat rájátszás-meccsén

A másik oldalon Joe Flacco 265 yardot passzolt, és kiosztott két touchdown-átadást. Az elsőt a második játékrészben, amikor 9 yardról találta meg a védelem közepén kibújó futóját, Ray Rice-t, akinek már csak meg kellett fordulnia, és máris a célterületen belül volt.

A harmadik negyed két újabb Cundiff mezőnygólt, és még egy touchdownnal végződő passzjátékot hozott, amelynek a végén Boldin szerezte a hat pontot. A Chiefs eközben látványosan szenvedett, egyszerűen semmire nem voltak képesek támadásban.

A záró játékrészben McGahee 25 yardos futásával minden kérdést lezárt, a Baltimore 30-7-re győzött, és a következő hétvégén a Pittsburghöz látogathat a főcsoport-elődöntőben.

A nap másik mérkőzésén a Philadelphia fogadta a Green Bayt. A meccs egyik hőse a 123 yardot futó újonc James Starks volt, a másik a három TD-passzt kiosztó Aaron Rodgers, míg a negatív figura egyértelműen a két mezőnygólkísérletet is elrontó David Akers.

A Philadelphia védelme mintha nem készült volna a Packers futójátékára, ami talán érhető is, mivel Starks újonc, és ez mindössze a harmadik meccse volt a szezonban. Nos, úgy tűnik, ő volt a titkos fegyver. Touchdownt nem szerzett ugyan, de teljesen szétzilálta az Eagles védekezését. Neki is köszönhető, hogy háromszor is eljutott a Green Bay a célterületre. Először az első negyedben, amikor Rodgers Crabtreenek adott egy 7 yardos TD-átadást. Másodszor a második játékrészben, amikor Jones kapta meg a labdát az end zone-ban.

Ezekre a Philly csak egy jó Akers-mezőnygóllal tudott válaszolni, igaz, azt két kísérletből érték el. A rúgó ugyanis hibázott az első negyedben 41 yardról. A harmadik negyedet viszont egy 24 yardos passzolt touchdownnal végződő sorozattal nyitotta az Eagles, azaz feljöttek 14-10-re. Ezt követően viszont újra Rodgers és a Green Bay következett. Az irányító ezúttal Brandon Jacksont találta meg a labdával, aki egy blokk mögött szépen tört be az end zone-ba.

A hazaiaknak még mindig bőven volt idejük, Akers azonban megint rontott: 34 yardról sem találta el a kaput. A mozgékonyságáról híres Michael Vick még begyötörte a labdát egyszer a célterületre, amivel öt pontnyira jöttek fel, de ezután nem született több pont. Előbb a kétpontos jutalomkísérlet hiúsult meg, miután egy centiken múló szabálytalanság miatt 2 helyett 12 yardról kellett másodszor megpróbálniuk - az elkapó sarka kilógott a pályáról, mielőtt első alkalommal megkapta a labdát. Később pedig visszakerült ugyan az Eagleshöz a játékszer, de 33 másodperccel a meccs vége előtt Vick bevállalt egy hosszú passzt, ami Tramon Williams, a Green Bay védőjének kezében kötött ki, így végképp eldőlt a meccs.

Williams végképp befejezi a meccset és a szezont az Eagles számára

Az eredménynek köszönhetően a Green Bay Atlantában szerepel a következő körben, míg a szombaton továbbjutott Seattle Chicagóba utazik. És ha már a Seahawksnál tartunk, meg kell említenünk: ők, a negatív mérleg miatt kritizált csapat az egyetlen csoportgyőztes együttes, akik továbbjutottak a Wild Card körből! A többiek mind elbúcsúztak.