Argentína

Falcioni a Boca Juniors új vezetőedzője

  • MTI
megosztom

Julio Cesar Falcioni lett szerdán este az argentin labdarúgó-bajnokságban szereplő Boca Juniors vezetőedzője.

Falcioni_afp

Az 54 éves szakember az egy hónapja távozott Claudio Borghit váltotta a kispadon. Falcioni néhány nappal ezelőtt hagyta ott a szintén élvonalbeli Banfield együttesét, amellyel 2009-ben megnyerte a téli bajnoki idényt, az Aperturát. Az aktív futballista pályafutása során kapusként háromszoros válogatott szakvezető korábban irányította többek között Velez Sarsfield, az Independiente és a Colon csapatait is.

"Ez a pozíció a legmagasabb, amelyet egy edző Argentínában elérhet - mondta a tréner. - A játékosok segítségével megpróbáljuk visszajuttatni a klubot abba a pozícióba, amelyet megérdemel."
A dél-amerikai ország egyik legnépszerűbb és legsikeresebb egyesületének számító, 23-szoros bajnok Boca az elmúlt néhány szezonban hírnevéhez méltatlanul teljesített a ligában, 2008 óta nem nyert bajnoki címet, az idei Aperturát pedig 25 ponttal zárta, hússzal kevesebbet gyűjtve, mint a győztes Estudiantes. Tavasszal négy hónap alatt négy vezetőedző váltotta egymást a Juniors kispadján, a májusban kinevezett Borghi novemberben, az ősi rivális River Plate elleni 1-0-s vereség után távozott.

megosztom