DVSC-TEVA

Nem vagyok Alex Ferguson - Herczeg András

A Debrecen lemondó klubmenedzsere elégdett, de fáradt

Herczeg András a hétfő esti igazgatósági ülésen mondott le a klubmenedzseri posztról, és a civishir.hu-nak nyilatkozott a távozás okairól, a további feladatairól, és a Loki 2010-es szerepléséről. Azt mondja elfáradt, mert Magyarországon el lehet fáradni hat év alatt, de nem csalódott, és hiányérzete sincs.

A hajdúsági híroldal kérdésére válaszolva Herczeg András elmondta, hogy már régen eldöntötte, távozni fog. Nem csalódott senkiben, keserűséget sem érez magában, csak elfáradt az elmúlt hat évben, amiből hármat pályaedzőként, hármat klubmenedzserként töltött az első csapatnál.

Amikor a civishir.hu újságírója furcsállotta, hogy ő már hat esztendő után távozik, miközben például Sir Alex Ferguson 25 éve a Manchester United élén van, így reagált: "Alex Ferguson nem Magyarországon dolgozik, hanem Angliában, egy teljesen más miliőben, egy kiszámítható közegben, ahol a toleranciát nem csak hírből ismerik. Magyarország nem Anglia, meg én se vagyok Alex Ferguson."

Herczeg András a Metaliszt Harkiv elleni Európa Liga mérkőzésen

A távozó szakember összességében elégedett a Debrecen 2010-es őszi szereplésével is, hiszen egyszerre kellett helytállniuk az Európa Ligában és a magyar bajnokságban is. Azt ugyanakkor elismerte, hogy elszenvedtek nehezen magyarázható vereségeket, például a Siófoktól és a Haladástól, és hogy a csapat néhány poszton erősítésre szorul.

Elmondása szerint az utódjának nem lesz a főnöke szakmai igazgatóként, mivel az utánpótlással, az NB II-es és az NB III-as csapattal fog foglalkozni. Arról, hogy ki követi majd a kispadon, nem tud, és nem is akar nyilatkozni, ahogy azt sem árulta el, ő kit látna szívesen a saját eddigi pozíciójában.