Klubvilágbajnokság

Gálázott az Inter a klubvilágbajnokság döntőjében

A Bajnokok Ligája-győztes olasz Internazionale nem botlott, és magabiztosan nyerte az Abu-Dzabiban rendezett labdarúgó-klubvilágbajnokságot. A szombati döntőben a nálánál jóval gyengébb kongói Mazembét verte három góllal. Az Inter ezzel az olasz bajnokság, kupa, szuperkupa és a BL után ötödik trófeáját nyerte 2010-ben.

Az Inter simán nyert a Mazembe ellen a klubvilágbajnokság döntőjében.

A sérült Wesley Snijder nélkül is uralta a játékot az Inter, már húsz perc után 2-0-át mutatott az eredményjelző, Pandev és Eto'o jóvoltából. Minden tekintetben Rafael Benítez csapata irányított, ők birtokolták többet a labdát, ha helyzeteiket is pontosabban kezelik, akkor akár meg is duplázhatták volna góljaik számát. A második félidőben már kiengedett az Inter, de a Mazembe így se igazán találta ellenfele kapuját, a végeredményt pedig Biabiany állította be a 85. percben. Az afrikaiak előtt két komolyabb helyzett adódott a hajrában, de Júlio Cesar résen volt. Rafa Benítez irányításával az Olasz Szuperkupa után második serlegét nyerte a csapat - az Európai Szuperkupát elbukták az Atlético Madriddal szemben-, aki ezzel a sikerrel újabb időt nyert magának az Inter kispadján.

Az Inter harmadik alkalommal lett a világ klubfutballjának legjobbja, 1964-ben és 1965-ben az argentin Independiente legyőzésével nyerte el a klubvilágbajnokság elődjét, az Interkontinentális Kupát.

Klubvilágbajnokság, Abu-Dzabi, döntő:
Mazembe (kongói)-Internazionale (olasz) 0-3 (0-2)

Gólszerző: Pandev (13.), Eto,o (17.), Biabiany (85.).