Kézilabda

A kudarcból keveset írok Mátéfi számlájára - Vass Sándor

A Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke úgy véli, a kapitány kész anyagból dolgozik, és az egyesületi edzők összefogására van szükség.

DigiVass Sándor volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége. A Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke beszélt arról, hogy mi vezethetett a magyar női kézilabda-válogatott gyenge szerepléséhez az Európa-bajnokságon.

„Az egész EB-szereplés összességében csalódást jelentett, volt benne sok pozitívum és nagy negatívumok is. A csapat átalakulóban van, kiváló játékosok vannak benne, de talán még nincsenek abban a stádiumban, hogy egyedül el tudjanak dönteni egy meccset. Aztán vannak nagy csalódások is, azt hiszem, mindent elmond egy ember hozzáállásáról, hogy ha Laurencz László lenne az edző, nem lenne válogatott.. Neveket nem érdemes mondani, de nagy mentális problémákat látok. Hollandia és Dánia két feljövő csapat, de az ő játékosaik már többet tudnak, mint a mieink. Kondícióban, lábmunkában, egy az egy elleni játékban, védekezésben és támadásban is. Ezt a játékosok soha nem fogják a válogatottnál megtanulni, Mátéfi Eszter, a szövetségi kapitány kész anyagból dolgozik. A csapat hullámzásának csillapítását cserékkel lehetett volna megoldani, hogy olyan nagy lyukak ne legyenek a teljesítményünkben, mint amikor a svédek ellen 12 percig nem lőttünk gólt. Keveset írnék Mátéfi számlájára ebből a kudarcból, bízott az emberekben, akik cserbenhagyták őt. Nagy népi összefogás szükséges, hogy az egyesületi edzők dolgozzanak ki egy olyan programot, amellyel játékosaink hiányosságait csillapítanák” - nyialtkozta az egykori szövetségi kapitány.