Milan

Santa Cruzzal pótolnák Inzaghit

Az olasz sajtó szerint a Milan érdeklődik a Manchester City régóta jegelt támadója, Roque Santa Cruz után. A hír szerint januárban vennék kölcsön fél évre Filippo Inzaghi helyére, de Mario Balotellit is szívesen leigazolnák, a ghánai-olasz csatár maga is lelkes rajongója a vörös-feketéknek.

Santa Cruz a Milan és a Fulham is vinnéA milánói klub mindenképp szerződetni akar a januári átigazolási időszakban egy rutinos csatárt a fél évre kidőlt Inzaghi helyére, és a meglehetősen sérülékeny Alexandre Pato helyettesének. Az első számú jelölt a Milanben nevelkedett, jelenleg a Cagliarit erősítő Alessandro Matri volt, de Massimo Cellino klubelnök semmi pénzért nem hajlandó megválni a 26 éves játékostól.

A 29 éves Roque Santa Cruz Adriano Galliani, a Milan alelnöke szerint tökéletesen helyettesíthetné Pippót, és alighanem a játákos is örülne a lehetőségnek, hiszen Roberto Mancini az őszi szezonban alig-alig játszatta. Bár januárban szinte biztosan távozik, Mancini ugyanis már korábban kijelentette, hogy - akár ingyen is - elengedi az alig egy éve 21,2 millió euróért szerződtetett paraguayit, akit a Fulham is szívesen venne, Londonba korábbi mestere, Mark Hughes csábítja.

A Milan egyébként Mario Balotelli iránt is érdeklődik, más kérdés, hogy a balhéi ellenére is órási tehetségnek tartott támadót már nem szívesen adná el a City. A ghánai származású olasz válogatott játékos egyébként maga is a Rossonerik szurkolójának vallja magát, márciusban, még az Inter játékosaként Milan-mezben szerepelt egy tévéműsorban, hogy ezzel is bosszantsa José Mourinhót, akivel megromlott a viszonya a fekete-kékeknél.