Kézilabda Eb

Marad a két pont a középdöntőre, vagy óriási bravúrral négyet viszünk?

Magyarország Norvégiával találkozik a D csoport utolsó körében

A magyar válogatott Norvégiával találkozik a D csoport zárómeccsén, és a csoportelsőségért, valamint a továbbvihető újabb két pontért küzdhetünk. Nem mi vagyunk az esélyesek. Franciaország addigra várhatóan továbbjut Szlovénia ellenében, de pontot már nem vihet magával. A C jelű négyesben Svédország és Hollandia már védett, Németország és Ukrajna a továbbjutásért küzdenek, de a sorrend még sokat változhat.

Franciaország nagy verést kapott Norvégiától, majd mi is legyőztük őket nagyszerű védekezésünknek köszönhetően. A csoportkör utolsó meccsén illene megverniük Szlovéniát, hisz utóbbiak egyértelműen a csoport leggyengébb csapata. Ez valószínűleg nem is fog gondot okozni a galloknak, pontot viszont nem vihetnek tovább a középdöntőbe.

Velük közel egyidőben játszik egymással Svédország és Hollandia a C csoportban. A skandinávok az esélyesek, de a németalföldiek az első körben fantasztikusan védekeztek Ukrajna ellen, és Németország sem győzte le őket könnyedén. Az már biztos, hogy mindketten továbbjutnak, viszont nem mindegy, hogy melyikük hány pontot vihet tovább.

Ráadásul a koraesti találkozó a német-ukrán párharcra is kihat. Ha Hollandia nyer, vagy döntetlen lesz a végeredmény, csak Németországon és Ukrajnán múlik, hogy ki lesz a harmadik továbbjutó, a győztes mindent visz, döntetlen esetén a németek vannak jobb helyzetben. Ha viszont Svédország győz, akkor ukrán diadal esetén hármas holtverseny alakul ki Hollandia, Németország és Ukrajna között, ahol az egymás elleni mérkőzéseken elért gólkülönbség számít. Ebben a tulipánosok mindenképp nyerők, az ukránok pedig akkor jutnak tovább, ha legalább nyolc góllal nyernek. Nem egyszerű a helyzet.

Bulath Anita örül a Franciaország elleni Eb-meccsen

Végül nézzük a mieinket! A torna legnagyobb favoritjával, Norvégiával találkozunk, de nem feltartott kézzel állunk ki. Mátéfi Eszter és Kovacsics Anikó is úgy nyilatkozott az Eb honlapjának, hogy a házigazda is verhető, de kiemelkedő csapatmunkára lesz szükség. Mi magunk nem látunk akkora potenciált a csapatban, hogy elérjék ezt a bravúrt, de az tény, hogy nem adhatjuk fel előre a találkozót. A lényeg viszont az, hogy a lehető legjobb fizikai és lelki állapotban készülhessünk a középdöntőre, ahol a II. csoportban három hasonló erejű, nehéz ellenfél vár majd ránk.