Búcsú

Giggs: Közel a búcsú!

Ryan Giggs beismerte, valószínűleg ez az utolsó szezonja a Manchester Unitedben. A 37 éves walesi retteg attól, mi vár rá nyugdíjas éveiben, ezért addig minden pályán töltött pillanatot igyekszik kiélvezni, és a legjobb teljesítményt nyújtani.

Ryan Giggs 20 év alatt számtalan trófeát gyűjtött be a Vörös Ördögökkel"A walesi varázsló" november 29-én ünnepelte 37. születésnapját, jövőjéről az angol Daily Mailnek nyilatkozott.

"Számomra most az a fontos, hogy játszhassak. Tisztában vagyok vele, hogy nem fogok szerepelni minden hétben, de a következő pár hónapban szeretném a maximumot kihozni magamból. Ez lehet az utolsó szezonom. Már tavaly is azt gondoltam, hogy búcsúzom, most még inkább, talán azért is, mert keveset játszom."

Giggs azt is bevallotta, hogy még sosem gondolkodott el azon, milyen lesz élete, ha lezárja futballkarrierjét.

"Ijesztő a gondolat, már 20 éve futballozom ezen a szinten, különös és furcsa lesz, ha ennek vége szakad. Beszélgettem már olyan társaimmal, akik visszavonultak, mindannyian azt tanácsolták, hogy addig folytassam, amíg csak lehet, és élvezzem a játékot. Jelen pillanatban ezt csinálom."

David Beckham, Nicky Butt, Paul Scholes és a Neville-fivérek mellett Ryan Giggs tartozott a Fergie-fiókáknak becézett társaságba, mindannyiukat a Manchester United ifjúsági akadémiájáról építette be Sir Alex Ferguson a nagycsapatba. 2011 márciusában lesz 20. éve, hogy Sir Alex Ferguson a mélyvízbe dobta 1991-ben, egy Everton elleni bajnokin.

A walesi szélső eddig 848 alkalommal öltötte magára a vörös-fehér mezt, ezzel természetesen ő a klub rekordere, valamint egyedül ő mondhatja el magáról, hogy a Premier League 1992-es bevezetése óta minden szezonban betalált az ellenfél kapujába.