Botrány

Balotelli, Podolski és a Boca Juniors játékosai is bunyóval vettek revansot

Paprikás hangulatban telt a felkészülés a hétvégi mérkőzésekre Buenos Airesben, Manchesterben és Kölnben is: a Boca Juniorsnál foci helyett ökölcsatába kezdtek a játékosok, a Citynél Mario Balotelli Jerome Boatenget terítette le, Lukas Podolski Martin Lanig szerelését tűrte rosszul, és rúgott vissza a védőnek.

A Boca Juniorsnál a kezdőcsapat és a tartalékok meccsén Juan Insaurralde leterítette Jesús Mendezt, majd ökölcsatába kezdtek a felek. A társak megpróbálták szétválasztani a küzdőket, de ez nem sikerült. A tréner, Roberto Pompei ekkor lefújta az edzést, már csak azért is, mert néhány perccel korábban Fabián Monzón és Pablo Mouche szintén ököllel próbált érvényt szerezni vélt igazának.

A Manchester City pénteki edzésén természetesen az olasz fenegyerek, Mario Balotelli volt a főszereplő. Az egymás elleni játékban Jerome Boateng keményebben próbálta szerelni a csatárt, aki ezt nem tűrhette, és nekiesett a német védőnek, szerencsére a csapattársak Kolo Touré vezetésével közbeléptek, mielőtt elfajult volna az incidens. Roberto Mancini azonnal számonkérte Balotellit, majd a két félnek kezet kellett fognia a többiek előtt.

Balotelli előző csapatánál, az Internél sem épp birkatürelméről volt híres, nem is marasztalták a San Siróban. "Ennek a srácnak hihetetlen képességei vannak, de néha nem bír a vérével" - nyilatkozta róla José Mourinho, aki Milánóban volt az edzője. A ghánai származású csatár 20 éve ellenére posztján már most Európa egyik legjobbja, de magatartása könnyen útját állhatja kiteljesedésének.

Kölnben Lukas Podolski sem viselte el Martin Lanig belépőjét, és mellkason rúgta csapattársát, de Poldi húzta a rövidebbet, az eset után ápolni kellett.


Podolski nem tűri Lanig szerelését