NB I

A Győr az Újpest ellen szakította meg vereségsorozatát

A zöld-fehérek Ceolin hajrábeli góljával nyertek 2-1-re

Két, a neve alapján a mostaninál előkelőbb helyre várt csapat találkozott Győrben. A hárommérkőzéses vereségsorozattal rendelkező hazaiak a legutóbbi öt meccsen négyszer kikapó Újpestet fogadták. A hó miatt nehéz talajú pályán felváltva forogtak veszélyben a kapuk, és először a zöld-fehérek találtak be. A második félidőben egyenlítettek a vendégek, de a hajrában Ceolin eldöntötte a mérkőzést.

Szakadó hóesésben kezdődött a meccs, és a Győr veszélyzetett először Dinjar majd Pilibaitis révén, de Balajcza mindkét lövést bravúrral hárította.

A huszonhetedik percben Iványi Zoltán játékvezető megszakította a találkozót, mert meg kellett tisztítani a vonalakat a hótól. A pár perces szünet után a Győr volt aktívabb, de Dinjar lövését ezúttal a védők tisztázták a már vert helyzetben lévő újpesti kapus helyett.

A 41. percben aztán Alekszidze tette át az egy szem védő mellett a labdát Bouguerrának a jobb oldalra, aki a vetődő Balajcza mellett a hálóba passzolt. (1-0)

Fordulás után felváltva voltak helyzetek a két kapu előtt: győri részről Bouguerra ismételhetett volna, és Aleksidze is helyzetbe került, az újpestiek közül pedig Tiszának volt lehetősége a gólszerzésre. Végül a 61. percben Simon Krisztián talált be. A fiatal támadó elé egy szöglet után ütötte oda Stevanovic a labdát, ő pedig higgadtan a jobb alsóba lőtt. (1-1)

Ezt követően állandósult a vendégfölény, de hiába volt több helyzete az Újpestnek, a 86. percben Ceolin fejelt csúsztatott a lila-fehérek kapujába egy beadást, ezzel a Győr 2-1-re győzött. Megszakadt a hárommeccses vereségsorozatuk, és a tabellán is kissé feljebb jöttek.

Győri ETO - Újpest FC 2-1 (1-0)