Hatharom / Blog / Bejegyzések
Palkó, Puszedli és Platina Lady az Ügetőderby favoritjai
Egy hónappal a nagysikerű galopp Derby után ismét klasszikus futamot rendeznek a Kincsem Parkban, ezúttal a legjobb hároméves ügető lovakat...

Egy hónappal a nagysikerű galopp Derby után ismét klasszikus futamot rendeznek a Kincsem Parkban, ezúttal a legjobb hároméves ügető lovakat hívják a starthoz.

Az MFB- 98. Magyar Ügetőderbyre nyolc lovat köteleztek és a szakemberek egyöntetű véleménye alapján évtizedek óta nem volt ilyen nyílt az évszázados múltra visszatekintő verseny végkimenetele. Az 1900 méteres, 8 millió forinttal díjazott futam összes felhozó versenyét más ló nyerte, a Derby Kísérletit például a leginkább favorizált Palkó, akinek sulkyjában a mezőny egyetlen hölgy hajtóját, Kovács Dórát látjuk majd. Az akkor minimális különbséggel legyőzött Puszedli joggal bízhat hajtójában, ugyanis Lakatos Csaba az aktuális champion hazánkban és a Derby trófea még hiányzik a gyűjteményéből. Nem úgy Fazekas Imre vitrinjéből, a pályafutása alatt 90 nagydíjat nyerő extraklasszis csak az Ügetőderby-ben ötször nyert, legutóbb éppen egy éve Oguzzal. Most Platina Lady lesz a társa, akiről félelmetes hírek érkeztek a záró munkája kapcsán.

A gyengébbik nem képviselője a Kanca Díj hőse, Patricia is, akinek a neve szintén ott van a favoritok között, hajtóját, Kolozsi Lászlót rutinja ellenére eddig elkerülte a szerencse ebben a nagydíjban.

A vasárnapi ünnepi versenynap 14 órakor kezdődik és a Derby mellett, a legjobb négy és ötévesek számára kiírt BEFAG - Pannónia Díj, a sprinterek nagyversenye a Sinka József Emlékverseny, az amatőrök kiemelt futama a Marschall Norbert Emlékverseny is szerepel a 11 futamos programban. Az ügetőverseny mellett, póni galopp verseny, Galambos Lajos hagyományos fellépése, lóverseny fotópályázat ünnepélyes díjátadása, az óriáskivetítőn Berki Krisztián lólengés döntője színesíti a rendezvényt, amire a belépés díjtalan. (forrás: kincsempark.hu)