Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, 1. forduló (2017. július 21-23.)
Itt is elnézést kérek mindenkitől a távolmaradásért. A technikai hibák elhárítása folyamatban van, addig is igyekszem...

 

Itt is elnézést kérek mindenkitől a távolmaradásért. A technikai hibák elhárítása folyamatban van, addig is igyekszem rendszeresen frissíteni ezt a blogot is.

 

Vojvodina - Cukaricki 1:0

A 2017/18-as szezon első mérkőzésén egy feszült, eseménytelen találkozón sikerült kicsikarni a hazaiaknak az utolsó percben a győzelmet jelentő gólt. Az első félidőben mindössze 1-1 helyzetre futotta mindkét oldalon, a második félidőben a Cukaricki teljesen passzívvá vált, a Vojvodina viszont nem tudott ezzel mit kezdeni. A 90. percben végül egy hazai előreívelést pöckölt ki a Cukaricki védője, az pont Bempah elé pattant, ő rálőtt, telibe találta a keresztlécet, de akkora szerencséje volt, hogy a labda a hálóba pattant. (1:0)

 

FK Partizan - Macva 6:1

Beárazta a bajnokcsapat az újoncot, 35 perc után már 4:0-ra (!!!) vezettek. Kosovic már a 8. percben megadta az alaphangot (1:0), a 16. percben 2:0 volt Tawamba találatával, 4 perccel később a frissen hazatért "tékozló fiú" Danilo Pantic is betalált (3:0), aztán negyedóra múlva - mert kellett egy kis pihi - Djurdjevic is feliratkozott a góllövőlistára. A statisztaszerepbe kényszerített szabácsiak mindössze az 59. percben tudtak feljutni a hazaiak kapujáig, és akkora szerencséjük volt, hogy Cirkovic szerencsétlenkedése folytán a csatárjuk nagyot esett, a bíró pedig megadta a büntetőt. Lazarevic belőtte. (4:1) A kis intermezzo után a Partizan folytatta a gólgyártást, Tawamba még egyet belőtt a 68. percben. (5:1) Időközben beállt a most igazolt Seydouba Soumah, akit a Partizan mindössze pár nappal a találkozó előtt igazolt a Slovan Bratislavától - a szlovákok úgy nyújtották a procedúrát, mint a rétestésztát, Soumah-ról már hetek óta tárgyaltak a belgrádiak, de a szlovákok részéről mindig volt valami hiba a kréta körül, mindig hiányzott valami papír, aztán végre-valahára a múlt héten pont került az ügy végére és Soumah a szurkolók ovációjától kísérve beállt a 61. percben Jankovic helyett. A pontot az i-re pedig Mihajlovic szépségdíjas gólja tette fel a 85. percben. (6:1)

A Partizan kedden, 20:45 perctől lép pályára a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában a görög Olympiakos ellen.

 

FK Javor - Borac 1:0

Már az 5. percben eldöntötték a meccset az ivanjicaiak Tripkovic találatával. (1:0) Folyamatosan uralták a mérkőzést, a vendégeknek mindössze a második félidő elején jutott egy szabadrúgás, arról is lemaradt mindenki. Nem sokkal ezután a Javor talán a meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki, amikor a kifutó kapus felett átemelve sikerült mellélőniük a labdát. A Borac semennyire sem volt meggyőző, és ugyan ez még csak az első forduló volt, már most felmerülhet a kérdés néhány kételkedőben, hogy vajon idén sikerül-e bentmaradniuk a szuperligában.

 

Mladost - Zemun 1:1

Meglepően jól és határozottan kezdett az újonc a valószínűleg még mindig az EL-selejtező hatása alatt álló Mladost ellen. Annyira jól, hogy Lukovic a 7. percben megszerezte a vezetést . (0:1) A hazaiak az első sokk után rendezték soraikat és támadni kezdtek, a 39. percben ki is egyenlítettek Pavlovic góljával. (1:1) A második félidőre lassan kifogyott a zemuniakból a szusz, a Mladost támadásai viszont rendre eredménytelenek maradtak, nem sikerült otthon tartaniuk mind a három pontot.

 

Vozdovac - Radnik 0:0

Feszült, gól nélküli döntetlen, a surdulicaiaknak tulajdonképpen szerencséjük volt, hogy a végig sokkal többet támadó, a mérkőzést uraló hazaiaknak egyszer sem sikerült betalálniuk. A Vozdovac a legvégén eldönthette volna a meccset, de a támadójuk - ajtó-ablak tárva-nyitva volt, körös-körül sehol egy lélek - belelőtte a labdát a kapusba.

 

FK Spartak - OFK Backa 2:1

Nem sok babér termett ezen a meccsen a palánkaiaknak, a végig rendületlenül támadó Spartak már a meccs elején vezethetett volna, ha a bíró les címén nem érvényteleníti a góljukat. A 35. percben aztán Nikolic egy nagy szóló után kicselezte a teljes védősort és belőtte. (1:0) A szabadkaiak végig tartották a labdát, a Backa teljesen indiszponáltan játszott már az első félidő végén. A Spartak a 66. percben Savkovic góljával már 2:0-ra vezetett, aztán itt is sikerült egy óriási helyzetet kihagyni a hazaiaknak, itt is 2 lépésről a kapusba vágta a labdát a szabadkai támadó. A Backa egyébként rengeteget köszönhet a kapusuknak, valószínűleg őmiatta nem kaptak ki több góllal. A vendégek egyetlen helyzetet hoztak össze a második félidőben, és akkora szerencséjük volt, hogy be is találtak, a 88. percben Micic volt eredményes (2:1).

Szabadkai gólöröm

 

Uzeleli smo se slavlja na Gradskom Hvala Vam momci za divno fudbalsko vece

FC Spartak (@fcspartaksubotica) által megosztott bejegyzés,

 

 

Napredak - FK Rad 2:2

Akcióban és gólokban gazdag, fordulatos, izgalmas és feszült mérkőzést hozott ez a találkozó. A Rad lelkesen vetette bele magát az eseményekbe, aztán a kezdeti lelkesedés gyorsan lelohadt és a Napredak lassan, de biztosan irányítani kezdett. Aztán a Rad kihagyott egy olyan ordító helyzetet, amit még sokáig meg fognak emlegetni Banjicán... És ahogy lenni szokott, ennek meglett a böjtje, a 39. percben Kasalica egy előreívelt labdát beküldött a vendégek hálójába. (1:0) A második félidőben a Napredak folytatta a lendületes, aggresszív játékot, a Rad pedig keményen ellenállt, annyira, hogy az 55. percben egy kontratámadásnál ki is egyenlítettek Lutovac góljával. (1:1) A Napredak támadott, a Rad egyre durvábban játszott, aztán a 66. percben egy hazai lövésnél nagyot védett a belgrádi kapus. Pechjére a labda a mezőnybe poattant, Alivodic lecsapott rá és belőtte. (2:1) Támadtak tovább a hazaiak, nagyon látványos, kifejezetten élvezetes, lendületes támadásaik voltak, de egyszer sem sikerült betalálniuk. A Rad a 81. percben jutott fel a hazaiak kapujához, akkor viszont be is találtak, Milosev volt a szerencsés nyertes. (2:2). A meccs végén még bunyó is volt, a hazaiaktól Tubic balhézott össze a Rad kapusával, végül minketten megúszták egy-egy sárga lappal.

 

Crvena Zvezda - Radnicki Nis 3:0

Gyakorlatilag semmi esélye nem volt a nisieknek a Zvezda ellen. A fővárosi csapat szinte végig egykapuzott, ennek ellenére csak a 40. percben sikerült bevenniük a vendége hálóját, mikor hosszas labdajáratás meg passzolgatás után, a kapkodó védők között Pesic belőtte. (1:0) A második félidő 57. percében egy borzasztó nisi hazaadás után a 16-oson belül ólálkodó Srnichez került a labda, aki nem teketóriázott, belőtte. (2:0) A Radnickinak sem helyzete, sem esélye nem volt, végül a 87. percben Srnic egy éles szögből belőtt labdával megszerezte a 3. gólt is. (3:0)

A Zvezda csütörtökön 20:30-as kezdettel játszik az Európa Liga selejtezőjének 3. fordulójában a cseh Sparta Praha ellen.

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. FK Partizan 3 pont

2. Crvena Zvezda 3 pont

3. FK Spartak 3 pont

4. FK Javor 3 pont

5. Vojvodina 3 pont

6. FK Rad 1 pont

7. Napredak 1 pont

8. Mladost 1 pont

9. Zemun 1 pont

10. FK Vozdovac 1 pont

11. Radnik 1 pont

12. OFK Backa 0 pont

13. Cukaricki 0 pont

14. Borac 0 pont

15. Radnicki Nis 0 pont

16. Macva 0 pont