Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, 10. forduló (2017. szeptember 16-17.)
Vojvodina - Napredak 3:1 Megemberelte magát a Vojvodina és veszélyes támadásaik voltak már az első félidőben, a vendégeket szóhoz sem...

 

Vojvodina - Napredak 3:1

Megemberelte magát a Vojvodina és veszélyes támadásaik voltak már az első félidőben, a vendégeket szóhoz sem igen hagyták jutni. Gól végül a 62. percben lett, sokadik próbálkozásra, Mihajlović lövése a kapus hóna alatt gurult be. (1:0) A következőre nem kellett sokat várni, Subotić kapott egy passzt a 69. percben, 20 méterről rálőtt, a labda tökéletes ívben hullott a hálóba. (2:0) A Napredaknak menet közben volt egy nagy helyzete, Rockov biztos kézzel védett. A 78. percben 11-est kaptak a hazaiak (kezezés miatt), Jovančić belőtte. (3:0) A végig meglehetősen passzív Napredak a 88. percben szépített: egy szögletet a kapus kiöklözött, a labda egyenesen Alivodić elé hullott, az egykori novi pazari középpályás pedig egy kapáslövéssel, 16 méteről beküldte. (3:1)

 

OFK Bačka - Čukarički 2:3

Semmit nem bízott a véletlenre a Čukarički. 5 perc után már 0:2-re vezettek. Mudrinski egyből az 1. percben betalált (0:1), Kopitović a 3. percben befejelt egy szögletet. (0:2) A hazaiak próbáltak magukhoz térni a sokkból, támadtak, de csak a második félidő legelején sikerült szépíteni Makarić góljával. (1:2) Mi több, az 56. percben Čeković 11-esével ki is egyenlítettek. (2:2) A Čukarički egy meglepő 11-esből végül visszaszerezte a vezetést a 69. percben, a bíró veszélyes játékért ítélt büntetőt. Mudrinski állt a labda mögé, belőtte. (2:3) A palánkaiak derekasan hajtottak, de elpártolt tőlük a szerencse, hol az oldalhálót sikerült eltalálni, hol egy fél ütemmel maradt le Klisura egy érkező beívelésről, hol a védők blokkoltak.

 

Mačva - Radnik 4:0

A forduló flúgos futama volt ez a mérkőzés. Itt volt minden, mint a jó bazárban: gólzápor, kiállítás, kihagyott büntető. Kyeremeh-t már a 4. percben kiállította a játékvezető, a Radnik ghánai játékosának mindössze ennyi kellett, hogy összeverekedjen egy szabácsival. A Mačva a szokásos oroszlánszívvel játszott, a vezetést a 25. percben szerezték meg Protić góljával. (1:0) A 38. percben Rajović kapta a labdát, körbefordult, hogy helyet csináljon magának, ilyen érdekes, félig fekvő mozdulattal rálőtt, a labda telibe találta a kapufátés visszapatrant a mezőnybe. Gavrić lecsapott rá, ő már nem hibázott. (2:0) A második félidőben folytatódott a gólgyártás, ismét Gavrić talált be, most az 53. percben, egy fantasztikus lövést küldött balról a hosszúba. (3:0) A 60. percben lehetőséget kapott a Radnik, hogycszépítsen (addig gyakorlatilag nem volt helyzetük), ráadásul mindjárt 11-est kaptak. De annyira nem volt aznap szerencséjük, hogy Radović mellélőtte a büntetőt. Lazarević viszont nem. A 72. percben a hazaiak kaptak 11-est, Lazarević higgadtan a bal alsó sarokba helyezte. (4:0)

 

FK Voždovac - Crvena Zvezda 0:2

Zuhogó eső, helyenként mintha még dörgött is volna, mindenesetre a mérkőzést lejátszották. A Zvezda kisujjból kirázta ezt a találkozót, a Voždovacnak nem nagyon voltak számottevő helyzetei, a Zvezda pedig minden megerőltetés nélkül hozta a kötelező minimumot. Az első gól a 40. percben jött Donald szabadrúgás-bombájával. (0:1) A játék képe a második félidőben sem változott, a Zvezda focizgatott, elvolt, a Voždovac asszisztált. Valószínűleg mindenki szívesebben lett volna odahaza, a száraz, meleg szobában, lehetőleg forró kakaóval egy kockás pléd alatt, mint szakadó esőben, a huzatos stadionban cipóra veretni magukat. (Volt aztán szivárvány is az égen, az volt a meccs fénypontja, és ez kb. mindent elmond.) A Zvezda végül a hajrában tudott ismét gólt lőni, Kanga talált be a 90+1. percben. (0:2)

A Zvezda ilyen csipsszel kedveskedik a szurkolóknak, a nagyobb élelmiszerüzletekben lehet kapni odaát

 

Dodjite da se družimo i grickamo Zvezdin čips #czv #fkcz #crvenazvezda #crvenazvezdafk #zvezda

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

 

 

FK Spartak - Mladost 3:3

Na erre mondják azt, hogy nem semmi. A 6. percben már meg is szerezték a hazaiak a vezetést, Čečarić egy egészen pimasz mozdulattal, közvetlen közelről emelte át a kapus felett a labdát, úgy küldte a hosszúba. (1:0) Utána is nyomás alatt tartották a lučaniak kapuját, aztán a 31. percben Milosavljević szabadrúgásával egyenlített a Mladost. (1:1) Sokat nem kellett várni, hogy a szabadkaiak visszaszerezzék a vezetést, a 38. percben a teljesen egyedül lévő Savković kapta a labdát és a kifutó kapus mellett begurította. (2:1) Aztán az 53. percben újra betalált egy 16 méteres bombával. (3:1) A lučaniak viszont nem adták fel. Támadni kezdtek, az 56. percben Ostojić kifutott a kapuból, sikerült belepofoznia a labdába, de elkapni nem tudta. A labda visszakerült a Mladosthoz, Trifunović az ötösön kapta, Ostojićnak nem volt ideje visszaérni, Trifunović belőtte. (3:2) És ha egy üzlet beindul... Egy perc telt el, támad újra a Mladost, egy balról érkező beívelést tisztáztak a védők, a labda Pejovićhoz került, a lučani középpályás 25 méterről ráküldte, a labda beakadt a jobb alsó sarokba. (3:3) Mindkét csapat hajtani kezdett, nagyon szerettek volna győzni mindkét oldalon, de a Spartak próbálkozásait a védők blokkolták, a lučaniaknak pedig egyszerűen nem volt szerencséjük, hol a keresztlécet sikerült eltalálni, hol milliméterekkel kerülte el a labda a kaput.

A mérkőzés egy jelenete - valószínűleg az egyetlen találkozó, ahol sütött a nap

 

SPARTAK - Mladost Lucani (2-1) 3-3 1-0 6min Cecaric 1-1 2-1 37min Savkovic 3-1 53min Savkovic 3-2 3-3

A post shared by FC Spartak (@fcspartaksubotica) on

 

 

Borac - FK Rad 3:1

Feltámadni látszik a Borac, a Rad viszont egyre mélyebbre süllyed. Pedig a meccs elején még a belgrádiaknak állt a zászló, végigtámadták az első félidőt, de a čačaki kapus mindent kivédett. Aztán kezdte a Borac is elkapni a fonalat, egyre bátrabban támadtak és egyre sűrűbben. A Rad aztán büntetőt kapott a 43. percben lerántásért, a 11-est viszont sikerült kihagyni. A bátran, harcosan játszó Borac el is nyerte a jutalmát, a 62. percben Stamenić lövése megpattant a kapus kezén, úgy perdült a hálóba. (1:0) A 68. percben sikerült kiegyenlítenie a Radnak Lutovac találatával. (1:1) Aztán jó darabig nem történt semmi, csak az eső szakadt, végül jött a 83. perc és egy hazai szöglet, a beívelő labdát Dupovac fejjel megtolta és újra vezettek a čačakiak. (2:1) A kegyelemdöfés a 90+2. percben érkezett egy kontratámadás formájában, Jovanović tljesen egyedül roboghatott fel és a kifutó kapus mellett begurította. (3:1)

 

FK Javor - Zemun 0:1

Üresen tátongó lelátók, csapnivaló, rettenetes dögunalom, ásítozás, akció semmi, pár kapuralövés a hazaiaktól, eléggé ilyen "ahogy esik, úgy puffan"-jelleggel. A második félidő elején még szorgoskodott az ivanjicai csapat, pár szurkoló már-már gólt kiáltott, de sehogy sem akart összejönni a találat. A Zemun csak tengett-lengett, se támadás, se elképzelés, se semmi, aztán a 72. percben az első helyzetükből gól is lett, Lečić talált be. (0:1) Aztán még volt valami, amire talán rá lehet fogni, hogy futball (messziről, félig lehunyt szemmel...), de gól már nem lett egyik oldalon sem.

 

FK Partizan - Radnički Niš 3:1

Sok babér nem termett a nišieknek, a Partizan végig kézben tartotta a meccset, gyakorlatilag csak ők támadtak. A 32. percben pedig már vezettek is, Tošić kapta a labdát Tawambától, 16-ról rálőtte, betalált. (1:0) Az eső itt is egyre jobban ömlött, a félidő hajrájában pedig megszerezték az újabb gólt a hazaiak: a 45+2. percben Miletić küldte be a labdát középre, a kapus csak belepofozni tudott, az így Janković elé került, ő meg minden nehézség nélkül bevágta. (2:0) A második félidőben is a belgrádiak akarata érvényesült, a Radničkinak egyetlen helyzete volt, akkor viszont egyből sikerült is szépíteni az 59. percben, egy szöglet után ide-oda pattogott a labda a kapu előtt,Pavkov végül lecsapott rá és belőtte. (2:1) A hazai mezőnyfölény ettől semmivel sem enyhült, annyira nem, hogy a 72. percben egy kontratámadás végén Ožegović megszerezte a Partizan harmadik gólját is. (3:1)

Ožegovićnak ez volt az első gólja a Partizan színeiben

 

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

 

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 22 pont**

2. Vojvodina 22 pont

3. FK Partizan 19 pont**

4. FK Spartak 18 pont*

5. Voždovac 18 pont

6. Radnički Niš 18 pont

7. Čukarički 16 pont

8. Mladost 12 pont

9. Mačva 12 pont

10. Zemun 12 pont*

11. Radnik 12 pont

12. Napredak 10 pont*

13. FK Rad 8 pont

14. OFK Bačka 6 pont

15. Borac 4 pont*

16. FK Javor 4 pont

 

A**-gal jelölt csapatok két mérkőzéssel, a *-gal jelöltek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak idáig.