Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, 13. forduló - tippek
Szombat: Zemun - Vojvodina Ezt a meccset muszáj megnyernie a Vojvodinának. Bár a Zemun kemény falat, ha odahaza játszik (megtámogatva a 12....

Szombat:

Zemun - Vojvodina

Ezt a meccset muszáj megnyernie a Vojvodinának. Bár a Zemun kemény falat, ha odahaza játszik (megtámogatva a 12. játékosnak számító szurkolótáborral, a Taurunum Boys-szal), a Vojvvidina egyrészt presztízsből sem veszíthet - és igen, a presztízsnek óriási szerepe van a szerb futballban -, másrészt a tabella 2. helyén állnak, mögöttük a Partizan egy ponttal lemaradva, és túl nagy luxus lenne, ha ezt hagynák kicsúszni a markukból. Vélemény? Ha minimális győzelemmel is, de hazaviszi a Vojvodina a három pontot.

 

Crvena Zvezda - Mačva

Belgrádban már kimondva-kimondatlanul az Arsenal elleni EL-meccsre készülnek, így Vladan Milojević vezetőedző valószínűleg nem a legerősebb felállásban küldi a csapatát a pályára. Ráadásul ilyenkor a szurkolók és a média hajlamos elnézni az esetleges gyengébb teljesítményt, mondván, hogy már a “nagy” meccsre kell készülni. Ezt egyébként Szabácson is nagyon jól tudják és valószínűleg meg is dédelgették azt az álmukat, hogy hazavisznek legalább egy pontot a Rajko Mitić stadionból. Szerintem a Zvezda még így is esélyesebb, bár nem tartom valószínűnek a nagy gólkülönbséget.

 

Radnički Niš - Voždovac

Ez egy érdekes meccs lesz. A Voždovac egyértelműen győzni megy Nišbe. A tabellán a 4. helyen állnak, az előttük lévő Partizantól mindössze a gólkülönbség választja el őket. A játékuk magabiztos és lehengerlő, legutóbb a Zemunt 6:1-re tömték ki. Minden azon múlik, hogy a hazaiak össze tudták-e kapni magukat a szünetben, mert ebben az esetben sikerülne döntetlenre abszolválni a meccset. Ha nem, úgy akár csúfos niši vereség is lehet a vége.

 

Čukarički - FK Javor

Rossz a hangulat a Banovo Brdo-i stadion környékén. Mudrinskit a Partizan ellen kiskanállal szedték össze, ha kis szerencséje van, talán valamikor tavasszal pályára léphet. Talán. Rajta kívül még két sérültje van a belgrádiaknak és mindkettő komoly érvágás is nekik. Az ivanjicaiak így jó eséllyel akár ponto(ka)t vihetnek haza, ami kifejezetten jól jönne nekik, tekintve, hogy a tabella legalján kicsit sűrű a mezőny, az utolsó három helyezettnek (Bačka, Javor, Borac) egyaránt 7-7 pontja van. Nekem ez a meccs háromesélyes.

 

FK Rad - Spartak

Kötelező vendéggyőzelem. Kész, passz, ehhez nincs mit hozzátenni. A Rad nyűglődik, a Spartak lendületes, aggresszív játéka akár a kiütéses győzelmet is hozhatja, hazai pálya ide vagy oda.

 

Vasárnap:

OFK Bačka - Borac

Alsóházi rangadó. A Boracnak beindulni látszik a szekere, a palánkaiak legutóbb kicsikartak a Mačva elkwn egy döntetlent, de azt megelőzően a Radnik is és a Radnički is átlépett rajtuk. Mindkét csapatnak égető szüksége van a győzelemre. Feszült mérkőzés lesz, én a Boracot tartom esélyesebbnek.

 

Radnik - FK Partizan

A Partizan már a Skenderbeu elleni EL-meccsel van elfoglalva (ehhez az albánok már hozzájárultak azzal, hogy megkezdték a sajtóban a pszichés hadviselést), így egyfelől a kulcsjátékosok biztos pihenni fognak, másrészt a Dinamo Kijevtől kapott pofon és a Čukarički elleni botrányos, gól nélküli döntetlen sem múlt el nyomtalanul. Nehéz meccs lesz ez a belgrádiaknak - egyes rosszindulatú pletykák szerint Miroslav Đukić vezetőedző alatt is egyre jobban inog a kispad -, Surdulicán meg valószínűleg kaján vigyorral figyelik a Partizan vergődését. Muszáj lenne győznie a Partizannak, de a döntetlen sem kizárt.

 

Mladost - Napredak

A forduló (vidéki) rangadója. A Napredak legutóbb óriási meglepetésre megverte a Crvena Zvezdát, a Mladost viszont bukdácsol, legutoljára 3 fordulóval ezelőtt tudtak döntetlent játszani a Spartakkal, a többin kikaptak. Mellettük szól még az, hogy otthon játszanak. A Napredak viszont duzzad az energiától és az önbizalomtól, az egyre inkább szárnyakat kapó Alivodićra garantáltan számíthatnak. Vélemény? Vendéggyőzelem.