Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, 5. forduló (2017. augusztus 13-14.)
Crvena Zvezda - OFK Bačka 3:1 Erősen tartalékos csapattal állt ki a Zvezda, nyilván már az EL-selejtezőre készülnek, de így sem volt semmi...

 

Crvena Zvezda - OFK Bačka 3:1

Erősen tartalékos csapattal állt ki a Zvezda, nyilván már az EL-selejtezőre készülnek, de így sem volt semmi esélye a palánkaiaknak a leginkább krumpliföldre emlékeztető Rajko Mitić stadion gyepén. A hősiesen bekkelő vendégek végül a 38. percben kapituláltak, amikor egy szögletnél a teljesen egyedül lézengő Pešić egy orv mozdulattal befejelte a labdát. (1:0) Túl sokat nem változott a játék képe a második félidőben sem, lehengerlő hazai fölény, hősiesen védekező Bačka. A második gól az 54. percben érkezett, elég hasonló szituációból, mint az első: ugyanúgy szögletből érkezett a labda, támadt némi kavarodás, ezt Frimpong kihasználta és bepöckölte. (2:0) Lélegzetvételnyi szünet azért a palánkaiaknak is jutott, a 82. percben egy szemfüles kontratámadásból szerezte meg Čeković a szépítő gólt, a lövése a kapufáról pattant be. (2:1) Hogy utána Borjan kapus hogy leordította a védőket... Pedig ebben a gólban ő is vastagon benne volt, mert túlságosan későn vetődött... A Zvezdában még volt annyi szusz, hogy egy harmadik gólra is futotta, a 86. percben egy szögletnél a palánkai kapus még tudott hárítani, a labda Račić elé pattant, ő pedig egy kapáslövéssel bevágta. (3:1)

Račićnak ez volt a legelső gólja tétmeccsen

 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

 

 

FK Zemun - Čukarički 2:0

Belgrádi kiscsapatok rangadója, bátran kezdő hazaiak, és mindjárt a 15. percben egy gól: kontratámadásból indulhatott meg a Zemun, Dimić kapta a labdát, felrobogott a jobb oldalon és rálőtte. A labda még megpattant a lespárgázó kapus lábán, úgy gurult a hálóba. (1:0) Utána kétségbeesetten támadott a Čukarički, de nem volt szerencséjük, egy alkalommal a gólvonalról ollózta ki a védő a hálóba tartó labdát. (Nem kis ováció lett a jutalma.) A második félidő 55. percében aztán egy nagyon látványos akcióból szerzett ismét gólt a Zemun, a jobb oldalon felfutó Mladenović kényszerítőzött Asanival. Asani egy fantasztikus oxforddal visszapasszolt neki, Mladenović pedig belőtte. (2:0) A Čukarički innentől kezdve végigtámadta a meccs hátralévő részét, de a szédületes formában lévő Srđan Ostojić kapus az összes próbálkozásukat kivédte.

 

Vojvodina - FK Partizan 0:1

Az utolsó percben szerzett góllal sikerült megnyernie a Partizannak a forduló rangadóját. A vendégcsapat úgy tűnik, kiheverte a szerdai, Voždovac elleni fiaskót, folyamatosan támadtak, levegőhöz sem nagyon hagyták jutni a vajdaságiakat. (A Vojvodinának mindössze a második félidő elején jutott egy tétova kapuralövés, az is kizúgott a kapufa mellett.) A hazai védők többször is a gólvonalról mentettek, aztán a meccs végére elfogyott a vésztartalékjuk is, a Partizan pedig a 89. percben begyötörhette a győzelmet jelentő gólt: Ostojić egy szögletet fejelt ellentmondást nem tűrően a hosszú sarokba. (0:1)

A gól

 

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

 

 

 

Napredak - Borac 3:1

5 mérkőzés, 0 győzelem, 0 pont. Nem állnak valami fényesen a čačakiak - egészen konkrétan a tabella legalján állnak. Ennek ellenére - illetve annak, hogy végigtámadták az első félidőt -, a Napredak képtelen volt bevenni a kapujukat, rendre méterekkel mellémentek a lövéseik. Pedig még egy 16-oson belüli szabadrúgás is jutott nekik, mikor a čačaki kapus egy kirúgásnál addig tötyörgött, míg kiejtette a labdát a kezéből. Gyorsan felkapta - nem kellett volna, a bíró már le is fújta, a szabadrúgást Urošević kb. 12 méterről durrantotta mellé. A víztől tocsogó, teljesen felázott, göröngyös pályán végül a 42. percben sikerült betalálnia, egy kontratámadásból érkező beívelést fejelt a kapuba. (1:0) A pálya csuromvizes volt, a játékosok iszapbirkózást rendeztek a labdáért, annyira, hogy az 58. percben sikerült Alivodićot felvágnia az egyik védőnek a 16-oson belül. Teljesen jogos volt a 11-es, Šljivić be is lőtte. (2:0) Sőt. A 69. percben Alivodić ugrasztotta ki Vukanovićot, aki átemelte a kifutó kapus felett a labdát, a kétségbeesetten szánkázva érkező védők gyűrűjében még tolt is egyet rajta és védőstül beküldte a kapuba. (3:0) Egy szépítő gól a čačakiaknak is jutott, a 81. percben egy 16-oson belüli lökdösődésben nagyot esett az egyik játékosuk. A bíró itt is rögtön 11-est ítélt, Šajčić higgadtan belőtte. (3:1)

 

Radnički Niš - FK Rad 2:0

Durva, szabálytalanságoktól és belemenésektől sem mentes csatát vívott a niši és a belgrádi csapat (bár a "csontzene" a Radtól teljesen szokványos...). Mozgalmas, akciódús első félidőt hozott a találkozó, ahol végül a 40. percben Arsić talált be egy 20 méteres szabadrúgásból. (1:0) A félidő vége bunyót is hozott, egy Rad-játékos maradt a földön, őmiatta "vonták felelősségre" a többiek a Radnički játékosait. Az indulatok a második félidőre sem csillapodtak, tömegjelenet volt egyből a félidő elején, Tomić és Ljubinković kezdtek dulakodni a vendégek kapuja előtt, úgy kellett őket szétválasztani. (Hozzá kell tenni, hogy a vendégcsapatnak helyzete még véletlenül sem volt, végig a hazaiak irányítottak.) A 77. percben aztán Stojanović megszerezte a hazaiak második gólját, egyúttal nagy valószínűséggel a forduló gólját is: egy szöglet utáni kavarodásban került hozzá a labda, ő pedig egy hatalmas oxforddal továbbította a kapuba. (2:0) A Rad a vége felé összehozott egy-két veszélyesebb helyzetet, de a niši kapus végig a helyén volt.

 

FK Voždovac - FK Javor 1:0

Nagyon nyögvenyelősen döcög a Javor szekere így a bajnokság elején, és hol van még a vége... A Voždovac különösebb megerőltetés nélkül győzte le őket úgy, hogy még egy büntetőt is sikerült kihagyniuk a 30. percben Putinčanin lövését kifogta a kapus. Olykor fel-feljutott a Javor is a hazaiak 16-osáig, de Popović kapusnak egyszer sem kellett közbeavatkoznia. A második félidőben ugyanúgy szolid félgőzzel játszott a Voždovac - tehették, a Javor hagyta őket... -, aztán a 65. percben Putinčanin előreküldött labdáját Mašović lőtte rá. A kapus ezt még kivédte, a labda viszont a berobbanó Ješić elé pattant, aki irgalmat nem ismerve belőtte. (1:0) A meccs hátralévő részében az égvilágon semmi nem történt, a Voždovac focizgatott, a Javor statisztált.

 

Mladost - Radnik 0:0

EL-selejtezős nagyágyúból ismét vidéki kiscsapattá vedlett vissza a Mladost, és egy hasonló kaliberű kiscsapattal ért el gól nélküli döntetlent. A mérkőzést egyértelműen a hazaiak irányították, de egyszer sem sikerült betalálni a surdulicai kapuba. Utóbbiak leginkább jámboran figyelték a hazaiak próbálkozásait... Továbbá remélhetőleg aranyba foglalják a kapusuk mindkét kezét, mert nem egy és nem két alkalommal az ő bravúrjai kellettek ahhoz, hogy elkerüljék a brutális vereséget.

 

FK Spartak - Mačva 3:2

Szomszédvárak rangadója. A Mačva a szokásos oroszlánszívvel kezdett, a 29. percben pedig már vezettek is Protić találatával. (0:1) A Spartak ezt a szégyent nem nézhette tétlenül, hogy a saját otthonában az újonc vezessen ellene, a 41. percben Nikolić kapott egy hosszú indítást és lőtte be a kapuba. (1:1) Oda se neki, az 58. percben egy szöglet utáni kavarodásban Jovanović csapott le a labdára és egy hatalmas góllal visszaszerezte a vezetést a szabácsiaknak. (1:2) A 73. percben tudtak újra egyenlíteni a szabadkaiak, méghozzá büntetőből, amit Ivanović értékesített. (2:2) A lassan de biztosan kifáradó szabácsiakat aztán végül a 83. percben küldte végképp padlóra a Spartak Glavčić szabadrúgásból szerzett bombagóljával. (3:2) A Mačva tudott volna egyenlíteni, több veszélyes próbálkozásuk is volt, de Ostojić kapus "lehúzta a redőnyt" és egy lövést sem engedett be.

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 15 pont

2. FK Voždovac 13 pont

3. Vojvodina 12 pont

4. FK Partizan 12 pont

5. FK Spartak 10 pont

6. Radnički Niš 9 pont

7. Napredak 7 pont

8. Mačva 6 pont

9. Čukarički 6 pont

10. Mladost 5 pont

11. Radnik 5 pont

12. FK Zemun 4 pont

13. FK Rad 4 pont

14. FK Javor 4 pont

15. OFK Bačka 0 pont

16. Borac 0 pont