Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, 8. forduló - tippek
Mačva - Čukarički A két csapat pont egymás alatt van a tabellán (a szabácsiak a 9., a belgrádiak a 8. helyen, a különbség mindössze egy...

 

Mačva - Čukarički

A két csapat pont egymás alatt van a tabellán (a szabácsiak a 9., a belgrádiak a 8. helyen, a különbség mindössze egy pont), a Mačva ráadásul az előző fordulóban begyűjtötte a Voždovac skalpját, ráadásul idegenben, így biztos, hogy hazai pályán mindent megtesznek, hogy minimum egy, de akár három pontot is otthon tartsanak. Ehhez azért a Čukaričkinak is lesz pár szava, a 7. fordulóban csak a pechjükön múlt, hogy nem ütötték ki több góllal is a Radot, és most egész biztosan nem szeretnék a vakszerencsére bízni magukat. (Nenad Lalatović vezetőedzőt ismerve ez nem is opció.) A Čukaričkitól ugyan elment Ožegović (a Partizanhoz igazolt), de ez biztosan nem fogja megállítani a belgrádiakat. A másik oldalon ott van a szabácsiak töretlen lelkesedése és meglepően jó teljesítménye. Nekem ez a meccs háromesélyes.

 

OFK Bačka - Radnički Niš

Itt már egyértelműbb(nek tűnik) a helyzet. A Radnički az 5. helyen áll, ugyanannyi pontja van, mint az előtte lévő Voždovacnak és Spartaknak. Ha ügyesek, és még szerencséjük is van, akár a tabella 2. helyéig is ugorhatnak (mert az azért kizárt, hogy a Crvena Zvezda kikapjon...). Az utolsó előtti helyen álló Palánka legfeljebb reménykedhet, hogy nem lesz túl súlyos a vereség.

 

Borac - Zemun

Égető szüksége van a Boracnak a győzelemre. De még egy vézna, gól nélküli döntetlen is kapóra jönne nekik. 7 forduló után, nulla (0) ponttal ők a sereghajtók. Mindenki tudja, hogy milyen súlyos anyagi gondjaik vannak, hogy a játékosok ki tudja, mikor kaptak utoljára fizetést és már egy ideje szerelemből játszanak csak a klub színeiben. A 8. helyen álló Zemunt ugyanakkor - lendületes, támadó stílusukat és a 12. játékosnak számító szurkolótábort ismerve - nem fogja meghatni a čačakiak nehéz helyzete, ők a győzelemért fognak hajtani. Bátrabbak tippelhetnek döntetlenre, nekem a Zemun az esélyesebb. (A gólkülönbség viszont nem lesz nagy.)

 

FK Javor - Crvena Zvezda

Ránézésre az egyik legsimább meccs. A kérdés tényleg csak az, hogy hány góllal nyer a Zvezda. Minimális az esélye, hogy a Javor akár csak ráijesszen az éllovasra. Tipp: bátrabbak fogadhatnak arra is, hogy a Zvezda 11-est fog kapni valamikor a meccs folyamán.

 

Radnik - FK Rad

Érdekes meccs lesz ez is. A Rad a 12. helyen áll, a Radnik a 13.-on. A különbség egy pont. A Radnik az előző fordulóban egy hősies 2:2-t játszott idegenben a nišiekkel, a Rad hazai pályán kikapott a Čukaričkitól. A vendégek lelkivilágának jót tenne egy idegenbeli győzelem, a surdulicaiak önbizalmát viszont - érthető módon - megerősítette a múltkori döntetlen, így biztosan keresztbe tesznek a belgrádi reményeknek. Nekem ez a meccs is háromesélyes.

 

FK Spartak - Napredak

Itt is nagy csatára lesz kilátás. A szabadkaiak simán kitehetik az ablakba a Vojvodina elleni ötgólos győzelmet, a Napredak is köszöni, jól van, Kruševacon sincs hiány önbizalomban és becsvágyban. Két, nagyjából egyforma képességű csapat találkozója lesz, ezt is háromesélyesre tippelem.

 

FK Partizan - Mladost

Kötelező a győzelem a Partizannak. Mese nincs, más opció nincs. A lučaniak sokat gyengélkedtek, miután csont nélkül kiestek az Európa Ligából, aztán legutóbb a Borac ellen sikerült egy komolyabb győzelmet összehozni. Itt a belgrádiaknak van több veszítenivalója, de - szerintem - kizárt, higy veszíteni fognak.

 

FK Voždovac - Vojvodina

Az előző fordulóban mindkét csapat csúfos vereséget szenvedett (a Voždovac a Mačvától kapott ki, a Vojvodinát a Spartak ütötte ki), így mindkettőnek sürgősen gyógykezelni kell az önbizalmát meg a renoméját. A Vojvodinánál érződik, hogy valami nagyon nem stimmel (minimális győzelmek csak a legszükségesebb erőbedobással, a legjobb játékosok mind elhagyják a klubot, feldühödött szurkolók a vezetőség fejét követelik), a Voždovac esetében viszont valószínűleg csak egy átmeneti botlás volt a szabácsiak elleni vereség. Egész biztosan feszült meccs lesz és nem mondom, hogy kizárt a hazai győzelem. (Nagyon kis gólkülönbséggel.) Biztonság kedvéért azért betippelném a háromesélyest :)