Hatharom / Blog / Bejegyzések
Felkészülési mérkőzések (Partizan, Vojvodina, Čukarički) és hírek
Kedden és szerdán (17-én és 18-án) egy egész sor felkészülési mérkőzést játszottak a csapatok. Kedden a Voždovac...

Kedden és szerdán (17-én és 18-án) egy egész sor felkészülési mérkőzést játszottak a csapatok. Kedden a Voždovac játszott. A 4. ligás Hajduk Beograd csapatát látták vendégül és egészen sima, 7:0-ás győzelmet arattak. Végigtámadták a mérkőzést, gyakorlatilag egykapuztak végig. Gólszerzők: Ješić (7.), Srećković (10.), Asani (20.), Stojanović (28.), Dražić (37.), Georgijević (57.), a végén pedig beállt a frissen igazolt, ifjú Avram és sikerült is gólt lőnie (75.).

Szerdán a Partizan játszott a BSK Borča ellen. A mérkőzést szakadó hóban rendezték a Partizan stadionja mögötti tartalékpályán. A Partizan simán nyert 6:1-re, bár az első gólt a Borča játékosa, Gojković lőtte a 4. percben. Utána viszont a 25-szörös bajnok Partizan simán kiütötte a 2. ligás csapatot: Đurđević kétszer is betalált (23. ill 33. percben), Jevtović (37.), Stevanović (56.), Bozsinov (60.), valamint Jovanović (71.).

A most érkezett Léandre Tawamba is játszott

Tawamba

A Partizan szurkolótábora, a híres-hírhedt Grobari (Sírásók) ide is elkísérte a csapatot

Grobari

(képek: partizan.rs)

Összefoglaló is van a meccsről:

A Vojvodina az OFK Bačka csapatával találkozott. Az eredeti tervvel ellentétben (Bačka Palankán rendezték volna a meccset) végül Stara Pazovában találkozott a két csapat, mert Palankán akkora volt a hó, hogy játékra teljesen alkalmatlan volt a pálya. A Vojvodina így is nyert 2:0-ra Trujić (60.) és Paločević (75.) góljával.

A Čukarički a čelarevói, 3. ligás ČSK Pivara csapatával találkozott tegnap, csikorgó hidegben, részben hóval borított pályán. Sima, 5:0-ás győzelem volt a belgrádiaknak, a félidőben már 3:0-ra vezettek. A gólokat Obradović, Kajević (11-es), Bojić, Jovanović és Šarić szerezték.

 

Az utolsó mérkőzést a Borac és a Javor vívta, az ivanjicaiak 2:1-re győztek. Az első gólt a čačaki Savić szerezte (13.), a vendégek részéről Stević (55.) és Obadović (90.) talált be.

Hóval borított pályán a piros csíkos mezes Borac és a kék mezes Javor

Borac - Javor

(kép: zurnal.rs)

 

A Crvena Zvezda - Kopar mérkőzést törölték a viharos szél miatt. Itt van viszont egy videó a Zvezda keddi edzéséről, ahogy dacolnak az elemekkel.

Hírek... A Partizan új játékost igazolt a 24 éves líbiai Mohamed El-Monir személyében. El-Monir a Dinamo Minszk játékosa volt, free agent-ként érkezett Belgrádba (ahogy szinte minden játékos a szerb futballba).

Mohamed El-Monir

(kép: partizan.rs)

A Čukaričkihoz két új játékos érkezett, a 34 éves jobbhátvéd Petar Jovanović (ex-Rad) és a 22 éves montenegrói középhátvéd Boris Kopitović. Jovanović 1+1 évre, Kopitović 3 évre írt alá.

Petar Jovanović épp átesik az orvosi vizsgálaton

Petar Jovanović

(kép: fkcukaricki.rs)

Az FK Javorhoz érkezett a 21 éves Milan Milanović (ex-Sloboda Užice, 2. liga), illetve a 18 esztendős Nikola Dišić (ex-Mihajlovac, 3. liga).

új fiúk

(kép: fkjavor.com)

A Novi Pazar végül kedden 14:00 órakor tudta összehívni először a csapatot, bár sokáig úgy nézett ki, hogy vezetőedző nélkül kell megtartaniuk az első megbeszélést. Végül - az utolsó utáni pillanatban - sikerült megegyezniük Nebojša Vučićević-tyel, hogy a szezon végéig a csapat kispadjára üljön.

A szurkolók szó szerint kitörő örömmel fogadták az új vezetőedző kinevezését. A pályán az edzői stáb és a csapat

Novi Pazar

(kép: zurnal.rs)

A Vojvodina pedig ma utazott volna a montenegrói Budvába edzőtáborozni, de el kellett halasztaniuk az indulást, annyira rossz az idő. A jelenlegi tervek szerint január 22-én utaznak és február 4-én jönnek haza. A Boracnál ketten szerződést hosszabbítottak (Lazar Obradović hátvéd és Saša Mišić kapus), továbbá érkezett a 33 éves hátvéd Nikola Ignjatović (ex-Shaktyor Soligorsk).

A szerb válogatott amerikai túrára megy, melynek keretében január 29-én az amerikai válogatottal játszik egy barátságos mérkőzést. A keretet kizárólag a szuperligában játszó játékosok alkotják, Slavoljub Muslin szövetségi kapitány senkit sem visz magával azok közül, akik külföldön játszanak. A keret: Filip Manojlović, Srđan Plavšić (Crvena Zvezda), Ognjen Čančarević (Radnik Surdulica), Nikola Maras, Stefan Panić (FK Rad), Lazar Jovanović (Borac), Vladimir Kovačević, Aleksandar Paločević (Vojvodina), Nemanja Ćalasan (FK Spartak), Marko Klisura (OFK Bačka), Nikola Ćirković (Voždovac), Nemanja Miletić, Marko Jevtović (FK Partizan), Jovan Đokić (FK Javor), Marko Goboljić (Napredak), Enver Alivodić (Novi Pazar), Marko Mrkić (Radnički Niš), Saša Jovanović (Mladost). Érdekesség, hogy egyedül a Čukaričkiból nem hívott senkit a szövetségi kapitány. Arról egyelőre nincs információ, hogy terveznek-e további mérkőzéseket.

A hétvégi menetrend - elvileg - az alábbi módon fog kinézni, de könnyen lehet, hogy lesznek elhalasztott, ill. törölt mérkőzések. Ahol tudom a pontos kezdés idejét, ott megjelölöm.

Szombat:

FK Spartak - Proleter Zrenjanin (13:00)

Čukarički - FK BASK

FK Rad - BSK Borča

Crvena Zvezda - Ankaran (17:00)

Borac - Sloboda Užice

FK Javor - Metalac

Vasárnap:

FK Partizan - Kopar