Hatharom / Blog / Bejegyzések
Európa Liga, csoportkör (Crvena Zvezda, FK Partizan)
1. FC Köln (GER) - Crvena Zvezda 0:1 A Zvezda valószínűleg úgy állt hozzá, hogy a legjobb védekezés a támadás; fogták...

 

1. FC Köln (GER) - Crvena Zvezda 0:1

A Zvezda valószínűleg úgy állt hozzá, hogy a legjobb védekezés a támadás; fogták magukat, kimentek a pályára és egyből arcon harapták a házigazdákat, akiket szemmel láthatóan meglepett az agresszív kezdés és nehézkesen reagáltak a már a mérkőzés elején kapujukra zúduló lövésekre. A vezetést - egyúttal a győzelmet jelentő gólt - a 30. percben szerezték meg a szerbek egy kontratámadásból, aminek a végén Boakye bombalövése beakadt a hálóba. (0:1) Lehetett volna akár nagyobb us a gólkülönbség, a Zvezdának volt még néhány bátor próbálkozása, a Köln pedig teljesen lebénult a góltól és nagyon nehézkesen reagáltak a láthatóan váratlan helyzetre. A második félidő aztán fogcsikorgató bunkerfutballt hozott, a Köln elkeseredetten támadott, a Zvezda beszorult a 16-osa köré és elszántan védekezett. Sikerrel. Ha valakinek sikerült betörnie - nem kis meló árán - a 16-oson belülre, egyből három védő ugrott rá, a távoli lövések pedig rendre elkerülték a kaput, esetleg Borjannak kellett közbeavatkoznia. A legveszélyesebb talán az a pillanat volt, amikor Jojić - sokadik próbálkozásra - telibe találta a kapufát. Egyszerűen semmi nem jött össze a németeknek, a végére el is fogyott az erejük, a Zvezdának pedig még itt is volt energiája egy veszélyes támadásra, a Köln a szerencséjének köszönheti, hogy nem lett belőle 0:2.

Richmond Boakye, a meccs hőse

 

Doneo je tri boda i veliku radost #fkcz #uel #crvenazvezdafk #zvezda #czv

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

 

 

FK Partizan - Dinamo Kijev (UKR) 2:3

Mennydörgő pofonba szaladt bele a Partizan, ráadásul házhoz szállították nekik. Sommásan fogalmazva: az első félidőben a szerbek megmutatták, hogy kell focizni, a másodikban meg azt, hogyan nem szabad. Az első játékrészben több támadása volt a hazaiaknak, Tawamba és Soumah nem egyszer veszélyeztették a kaput, a túloldalon Kravecnak volt egy távoli lövése, Stojković védett. Aztán a 34. percben Tawambánál volt a labda, kerülgette a védőket, majd Ožegovićnak tálalt, aki nem teketóriázott, belőtte. (1:0) Nem sokkal később, a 42. percben egy kontratámadás végén Soumah passzolt Tawambának, ő pedig egy 16 méteres bombát küldött a kapu felé, betalált. (2:0) A félidő végén egyébként Kádár Tamás majdnem gólt szerzett. A Partizannak. Kádár ugyanis haza akart adni, de valahogy sikerült rémesen elszúrnia, a labda zokogva gurult a kijevi kapu felé, a kapus sikoltozva utána, és éppen hogy sikerült megmenteni, a legutolsó pillanatban. Aztán a jóég tudja, mi történt a szünetben, a második félidőben a Dinamo támadott, a Partizan ellenállt, az 54. percben pedig eljött a végzetes pillanat. Szabadrúgást kaptak az ukránok, a sorfal valahol a 11-es pont magasságában volt, a lövés elszállt, a sorfalban álló Ožegović pedig egy nagyon szerencsétlen mozdulattal felemelte a karját. Persze, hogy telibe találta a labda. 11-es. Moraes állt a labda mögé, belőtte. (2:1) A Partizan hajtani jezdett, Ožegovićnak több helyzete is volt, látszott, higy nagyon szeretné jóvátenni az előbbi hibát, de nem sikerült, se neki, se senkinek. Ellenben a 68. percben kiegyenlített a Dinamo. Bujalszkij egy jobbról érkező beadást pöccintett a kapuba. (2:2) A Partizanból egyre jobban fogyott a szusz, aztán a 84. percben jött a hidegzuhany. Moraes megszerezte a vezetést a vendégeknek. Bujalszkij zsonglőrözött a labdával, rálőtt, a labda telibe találta a kapufát, aztán visszapattant Moraes elé, ő is rálőtt, ő már betalált. (2:3)

Tawamba gólját ünneplik a Partizan játékosai. Itt még volt minek örülni