Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, 12. forduló - tippek
Szombat: Mačva - OFK Bačka Mindkét csapat kikapott az előző fordulóban, mindkettő 3:1-re. A Bačka az eddig szerzett 6 pontjával a 14. helyen áll, a szabácsiak...

 

Szombat:

Mačva - OFK Bačka

Mindkét csapat kikapott az előző fordulóban, mindkettő 3:1-re. A Bačka az eddig szerzett 6 pontjával a 14. helyen áll, a szabácsiak ugyanakkor visszacsúsztak a 9. helyről a 12.-re, amit valószínűleg sürgősen orvosolni akarnak. A bátran, lendületesen játszó, oroszlánszívű Mačvának ez valószínűleg sikerülni is fog.

 

Borac - Radnik

A Borac a múltkor már a feltámadás jeleit kezdte mutatni, bár a Čukarički ellen a múlt héten vereséget szenvedtek és sok esélyük nem is volt. A Radnik a 8. helyen áll (pont a Čukarički alatt eggyel...), az előző fordulóban magabiztos győzelmet arattak a Bačka ellen és valószínűleg arra készülnek, hogy a sereghajtó sem fog túl nagy gondot okozni. Kérdés, hogy a Borac mennyire tudja összekapni magát.

 

Voždovac - Zemun

Belgrádi rangadó. A Voždovac a találkozó esélyese, a Zemun leginkább minimális gólkülönbségű győzelmekkel és döntetlenekkel lavírozik a középmezőnyben. Feszültség és küzdelem biztosan lesz, ha a Zemun nem akar nagyon kikapni, akkor muszáj lesz odatennie magát.

 

FK Javor - FK Rad

Alsóházi rangadó két, valaha szebb napokat látott csapattal. Egyiküknél sem fut a szekér, egyik motiválatlanabb, mint a másik. A Rad a Partizantól kapott ki az előző fordulóban, ráadásul úgy, hogy sikerült kiegyenlíteniük, de nem tudták tartani az eredményt, míg a Javor a Radničkitól kapott ki egyetlenegy góllal. Mindkét csapatnak égető szüksége lenne a győzelemre, a pont(ok)ra. A Rad talán egy fokkal harcosabb, ráadásul nekik ott van a szurkolótáboruk is, a United Force, akik mindenhová elkísérik őket.

 

FK Spartak - Radnički Niš

Elsöprően játszó, lehengerlő Spartak (ráadásul odahaza) vs. komoly gondokkal küszködő, ímmel-ámmal játszó Niš. A szabadkaiak az előző fordulóban egy nagyon felejthető döntetlent játszottak a Zemunnal, most egészen biztosan meg akarnák mutatni, hogy ki az úr a háznál. Az eggyel előttük álló Radnički egy csapnivaló mérkőzést tud csak felmutatni, ahol egyszem 11-essel nyertek a még náluk is rémesebben játszó Javor ellen. Ha a nišieknek van vér a pucájában, kihozhatják döntetlenre ezt a találkozót, de ezen kívül minden a Spartak mellett szól.

 

Vasárnap:

Napredak - Crvena Zvezda

A Zvezda most duzzad az önbizalomtól, hisz megverték a Köln csapatát az Európa Ligában, őket pedig a hasonlóan bizakodó Napredak várja, akik 3:1-re kiütötték a Mačvát az előző fordulóban, azelőtt meg egy szürreális döntetlent játszottak a Partizannal. A meccs esélyese így is a Zvezda, de Kruševacon nagyon bíznak abban, hogy talán egy pontot sikerül otthon tartani. Hátha.

 

FK Partizan - Čukarički

Újabb belgrádi rangadó. A Partizan még mindig kóvályog a Dinamo Kijevtől bezsebelt, méretes pofontól, a Čukarički pedig ezzel nagyon is tisztában van. Akármi legyek, ha Banovo Brdo-ban most nem dörzsölik elégedetten a markukat és nem álmodnának titokban a Partizan skalpjáról. A Partizan viszont nem engedhet meg magának egy újabb fiaskót. Feszült, szikrázó meccs lesz, még az is lehet, hogy háromesélyes.