Hatharom / Blog / Bejegyzések
Európa-Liga selejtezőkör, rájátszás, visszavágó (FK Partizan, Crvena Zvezda)
Videoton (HUN) - FK Partizan 0:4 - összesítésben 0:4 Nagy volt a mellények a székesfehérvári csapatnak, ez a helyzet és ehhez nagyon sokat...

 

Videoton (HUN) - FK Partizan 0:4 - összesítésben 0:4

Nagy volt a mellények a székesfehérvári csapatnak, ez a helyzet és ehhez nagyon sokat hozzátett az a teljesen érthetetlen hurráoptimizmus, ami a csapból is folyt a végére. A Partizan pedig jött, látott és azt játszotta, amit mindig is játszik: gyors, agresszív támadófutballt. Ennyi a történet. A Videoton az első gól után (Tawamba, 6. perc) összecsinálta magát, és mintha az összes taktika kiesett volna a fejekből.

Kedves Mindenki, a helyzet az, hogy a szerb ligában az ilyesmit kegyetlenül megtorolják. Ha nem vagy ott fejben 1000 %-osan, és nem akarsz a lefújás pillanatáig csípni-vágni-harapni, és nem akarsz tovább, még tovább hajtani és gólt vágni még a harmadik negyedik akárhányadik gól után is - illetve az utolsó pillanatig hajtani az egyszem becsületgólért, mint a Radnički ellen szerdán a Mladost -, akkor véged van. Ja, és még annyi, hogy a szerb futballisták sokszor hónapokig nem kapnak fizetést a klubok rossz anyagi körülményei miatt.

Szóval, a Partizan kikocogott a gyepre és 35 perc alatt kiütötte a Videotont. Soumah a 6. percben simán megszerezte a labdát, felrobogott vele, lepasszolta az érkező Tawambának, ő belőtte. (0:1) A második gólnál a 24. percben a Partizan játékosai a félpálya körül labdázgattak, aztán hirtelen megindultak, Đurđević két védőt is lerázott, majd középre adta Soumah-nak, aki a kapus hóna alatt begurította. (0:2) A harmadik gólnál már azt csináltak a szerbek, amit akartak. 35. perc, tötyögő Videoton, Tawamba egy kényelmes mozdulattal Jankovićnak passzol, a kis montenegrói kilő, mint egy rakéta, a Videoton védők közül páran tétován utánaindulnak, Janković a középen érkező Đurđevićnek passzol, a védők - tisztesség ne essék szólván - leseggelnek, Đurđević pedig köszöni szépen és labdástul besétál a kapuba. (0:3) A Sírásók pedig túlharsogták az elszörnyedt Videoton-szurkolókat... A második félidő már tisztára olyan volt mint egy átlagos szuperliga-meccs egy jó közepes ellenféllel szemben. A Videoton feltartott kézzel jött ki, a Partizan pedig elfocizgatott. Néha a Vidi is megpróbálta, de annyira gyenge, bizonytalan akcióik voltak, hogy a Partizan-védők vicceket meséltek egymásnak, miközben lekapcsolták őket. A negyedik gól pedig egyenesen kabaréba illő volt a 87. percben. Egy Videoton-kirúgás után röhögve visszaszerezte a labdát a szerb csapat, Đurđević egyet villant, kész, passz, már ott is volt a gól. (0:4) Lehet sírni, lehet mutogatni, lehet bűnbakot keresni, lehet összeesküvés-elméleteket gyártani (némelyik olyan gusztustalan volt, hogy a belem kifordult); a Partizan egy elbizakodott, a meccset félvállról vevő, majd teliszart gatyájú Videoton ellen nyert. Kimondom nyíltan: megérdemelten.

 

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

 

 

Crvena Zvezda - Krasznodar (RUS) 2:1 - összesítésben 4:4

Majdnem elmaradt ez a meccs, mert amikor az oroszok meglátták a belgrádi stadion gyepét, sírva fakadtak és azt mondták hogy köszönik, de ők ilyen krumpliföldön nem akarnak játszani. Végül valahogy meggyőzték őket, hogy még mindig jobb krumpliföldön játszani, mint csillió eurót kifizetni az UEFÁ-nak büntetés gyanánt. Nem kis meglepetésre végül a Zvezda - foggal-körömmel - kiharcolta a továbbjutást a krasznodari 3:2 után. Csurig tele volt a Rajko Mitić stadion, a hangulat egészen hihetetlen volt. Aztán a 7. percben egy egészen faramuci góllal szerezte meg a vezetést a Zvezda. Milić lőtt rá kb. 18 méterről, a kapus védett, de nem tudta elkapni a labdát, az visszapattant a mezőnybe. Rajković lőhetett rá, de nagyon rosszul találta el a labdát. Az még így is a kapu felé pattogott. A kapus kétségbeesetten próbált védeni, de csak belepaskolnia sikerült. A labda a keresztlécre pattant, onnan pedig be a hálóba. (1:0) A Zvezda a továbbiakban is komolyan gondolta ezt a meccset - meg a továbbjutást -, folyamatosan támadtak, de a kaput csak nem sikerült eltalálni. (Az oroszoknak egy szabadrúgás jutott - mellément -, meg egy gyenge lövés, azt Borjan kifogta.) A második félidő viszont álomszerű kezdést hozott a szerbeknek. Kanga egy fergeteges gólt lőtt a 46. percben, egyből a kezdőrúgás után, vagy 30 méterről. (2:0) Egyre feszültebb lett a meccs, egyre több volt a durvaság. Az amúgy is göröngyös gyepen össze-vissza röpködtek a fűcsomók. Az oroszoknak volt pár veszélyes támadása, de Borjan parádés védéseket produkált. A Krasznodar végül a 82. percben 11-esből szépíthetett, Stojković kaszálta el az egyiküket a 16-oson belül. Granqvist belőtte. (2:1) A Zvezda viszont így is kiharcolta a továbbjutást idegenben lőtt gólokkal. 

 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

 

 

 

Az Európa-Liga csoportkörében a Partizan a B csoportba került az ukrán Dinamo Kijev, a svájci Young Boys és az albán Skënderbeu társaságába. A Zvezda a H csoportban folytatja, velük együtt az angol Arsenal, a fehérorosz Bate Borisov és a német 1. FC Köln.