Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, 6. forduló - elmaradt mérkőzések
Borac - Crvena Zvezda 0:2 Ahogy várható volt, teljes belgrádi fölény, hősiesen védekező čačakiak és bunkerfutball. Folyamatos támadás...

 

Borac - Crvena Zvezda 0:2

Ahogy várható volt, teljes belgrádi fölény, hősiesen védekező čačakiak és bunkerfutball. Folyamatos támadás mellett végül a 35. percben jött össze az első gól, Boakye passzolt Milićnek, Milić rálőtt, a kapus egy ütemmel elkésett a vetődéssel. (0:1) A második félidőre már nyíltabb lett a játék, egyszer a Boracnak is sikerült feljutnia a Zvezda kapujáig, a védők azonban blokkoltak. Az egyre lassabb iramban végül a 75. perc hozta a második gólt, egy jobbról érkező indítást Boakye megpöccintett, ennyi elég volt, hogy a kapuba érjen. (0:2)

Ünneplés Boakye találata után

 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

 

FK Partizan - Napredak 1:1

Egészen szürreálisra sikeredett ez a találkozó, és a Partizan lehet hálás a sorsnak, amiért sikerült döntetlent kicsikarni a végig halálmegvető bátorsággal játszó kruševaciak ellen, de amennyi erőlködésébe ez került a belgrádiaknak, tuti, hogy az egész csapat méteres aranyeret kapott a meccs végére. Az egészen hihetetlen börleszk a 27. percben kezdődött, amikor Boranijaševićnek sárga lapot adott a bíró időhúzásért. A kruševaci hátvéd mérgében elhajította a labdát, Anđelovski játékvezető nem ájult el ettől a megnyilvánulástól és azon melegében felmutatta a piros lapot. Erre a Napredak edzője berohant a pályára számonkérni a bírót, ő is piros lapot kapott. És hol volt még a vége... A 43. percben jött a hidegzuhany. Egy vendég-kirúgást követően Alivodić elé pattant a labda. A középpályás nekiiramodott, faképnél hagyta a félpálya környékén szájukat tátó védőket, és a kifutó Stojković mellett belőtte a labdát a kapuba. (0:1) A második félidő keserves, fogcsikorgató bunkerfutballt hozott. A Napredak védelme összezárt, a Partizan pedig szívósan kereste a rést a pajzson, hiába. Tawamba kétszer is bődületes helyzetet hagyott ki, először 5 méterről mellélőtt, utána a kapu közvetlen közelében maradt le egy ütemmel egy passzról. Közben Tošić  lesérült, a Partizan gyúrója és csapatorvosa úgy támogatta őt be az öltözőbe. (A legfrissebb hírek szerint legalább 3 hétre kidőlt.) Már a hajrá hajrájában járt a meccs, a 90+4. percben a hazai nyomás egyre súlyosabb lett a Napredak kapujánál. Még Stojković kapus is feljött a kruševaci 16-oshoz. Robbanásközeli volt a hangulat, a labda ide-oda pattogott, végül Stojkovićhoz került, aki rálőtt (!). A kolléga úr kivédte, a labda Evertonhoz pattant, ő belőtte, de a bíró érvénytelenítette les miatt. Folytatódott a fogcsikorgatás, 90+6. perc, hazai szöglet. Érkezik a beívelés, Stojković (!) fejjel megtolta, de nem sikerült rendesen eltalálnia. Everton viszont lecsapott a kínálkozó alkalomra (meg a labdára) és most már nem hibázott. (1:1)

Everton örül a góljának, a Partizan meg örülhet a döntetlennek

 

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

 

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 25 pont*

2. Vojvodina 22 pont

3. FK Partizan 20 pont*

4. FK Spartak 18 pont*

5. Voždovac 18 pont

6. Radnički Niš 18 pont

7. Čukarički 16 pont

8. Mladost 12 pont

9. Mačva 12 pont

10. Zemun 12 pont*

11. Radnik 12 pont

12. Napredak 11 pont

13. FK Rad 8 pont

14. OFK Bačka 6 pont

15. FK Javor 4 pont

16. Borac 4 pont

 

A *-gal jelzett csapatok 9 mérkőzést játszottak idáig.