Hatharom / Blog / Bejegyzések
Ne bántsd a Fradit,mert pórul jársz!
Bevallom,erre nem számítottam.A meccs előtt és elején legalábbis semmiképp.Aztán ahogy telt az idő,úgy kezdtem elhinni,hogy...

Bevallom,erre nem számítottam.A meccs előtt és elején legalábbis semmiképp.Aztán ahogy telt az idő,úgy kezdtem elhinni,hogy meglehet.Meglett.

 

9 év után nyertünk tegnap Győrben,szerény véleményem szerint teljesen megérdemelten.Nem sokkal a kezdés előtt jött a hír,hogy Somalia nem tudja vállalni a játékot,ez tovább növelte a pesszimizmusomat.Nem is volt könnyű kivenni a megadott nevek alapján,hogyan állunk majd fel a címvédő otthonában.

Végül azt látthattuk,hogy a héten szerződtetett Adams a kezdőben kap lehetőséget Besic mellett,Moniznak most nem volt szíve megbontani a Józs-Cukic kettőst,előttük pedig Holman,Jenner,Böde és Tuijp rohamozhatta az ellenfél kapuját.

Az elmúlt napokban érezhető volt a feszültség,és az,hogy a két klub,a két csapat,a két edző nem igazán szívleli egymást.Ezt a meccs elején egy Leonardo felé tett szép gesztussal enyhítette az ETO,és bár a játéktéren ezúttal sem maradtak el a kemény belépők,a játékosok gyors kézfogásokkal törekedtek arra,hogy ne paprikázzák tovább a hangulatot.

A Győr agresszívan kezdett,már a saját térfelünkön letámadtak,de teljesen nyilvánvaló volt,hogy ezt nem fogják sokáig bírni.Pintér feltehetőleg Egervári mestertől tanulta ezt el,a válogatott a meccset megelőző fogadkozás után rendre így kezd,lelkes amatőrök módjára kergetik a labdát,aztán szépen lassan elfáradnak,az ellenfél pedig átveszi az irányítást.Nagyjából ez történt tegnap is.

Ugyanis egy gyenge első félidő után jelentősen meg tudtunk újulni,és bár a szokásos hajmeresztő védelmi hiba után vezetéshez jutott az ETO,nem estünk vissza,és tulajdonképpen fokozatosan bedaráltuk a Győrt.Kidolgozott,komoly helyzetük nem volt,a gólon kívül szereztek még egyet lesről,volt néhány távoli,könnyedén hatástalanított távoli lövésük,és ennyi.Nálunk Tujp is helyzetbe került,a Böde elleni szabálytalanság tizenegyest ért volna(kb százszor megnéztem,Kamber megrúgta a lábát,aminek köszönhetően elesett a labdában – sokkal nagyobb szabálytalanság volt,mint a múlt héten Alempijevicé,aki a büntető mellé még egy piros lapot is kapott…),ott volt Diallo kapufája,Böde fejese,és hát a két gyönyörű gólunk.

Végre sikerült tehát megtörni ezt az átkot.A Győr presztízsmeccset csinált ebből a párosításból,megráncigálta az oroszlán bajszát,amelyik évekig aludt,de most már éledezni látszik,és szépen helyreteszi a dolgokat a magyar futballban.Az előző szezonban 1 pont jött össze a Győr ellen,pedig 6-ot érdemeltünk volna,most már megvan 3.Pécsett tavaly ikszeltünk,így ha azt nézzük,a legutóbbi szezonhoz képest van 5 pont előnyünk.A múlt heti gyenge produkció után talpra tudtunk állni,a srácok tényleg úgy küzdöttek,mint 11 oroszlán,és lám,meg is lett az eredménye.Annak meg örüljünk duplán,hogy minden játékosunk épségben tért haza – pedig a győriek ezúttal is igyekeztek tenni ez ellen.

Vajon ezzel visszakerültünk a bajnokesélyes csapatok körébe?Közel sem tökéletes játékkal,de hatalmas akarással és profi mentalitással sikerült kiköszörülni a múlt heti csorbát,és nyerni ott,ahol nem nagyon szoktunk,és ahol most ráadásként még címvédőként is fogadtak minket.Az iménti kérdésre a következő 2 meccs fog érdemleges választ adni,bízzunk benne,hogy talán mégsem reménytelen a dolog.Bár a Vidi-Pécs meccs bíráskodását elnézve az…

Ami a meccs utáni nyilatkozatokat illeti,az élesen rávilágított a magyar és külföldi edzők közötti különbségre.Pintér szánalmas vergődése a meccs után feltehetőleg még az ETO drukkereit is felbőszítette.Az ember 5 tétmeccset játszott idén a csapatával,ebből 3 zakó és 2 remi a mérleg.Ehhez képest ő még egyetlen egyszer sem volt hibás,tegnap is bírózott egy jóízűt.Valami Besic-kezezésről beszélt,amit úgy néz ki,csak ő láthatott,meg magyarázott valamit az új lesszabályról,de igazán senki nem vette komolyan.Vesztét érzi,talán a főnökei és a külvilág felé próbálja azt kommunikálni,hogy nem az ő sara a gyenge szereplés,mert az tök nyilvánvaló,hogy ilyen kerettel nem 2 pontot kellett volna szerezniük az első 3 fordulóban.

Na de ennyit a Győrről,nekünk most már az MTK elleni taláálkozóra kell koncentrálnunk,amelyet hajlamosak lennénk a kötelező győzelem kategóriájába sorolni,de mind tudjuk,erős és stílusos ellenféllel találkozunk.A héten foglalkozunk majd bővebben is a meccsel,addig is kellemes időtöltést minden fradistának,élvezzétek a győzelem ízét!Most igazán édes.

Szöveges értékelés
Jova-Nem sok dolga akadt,amit kellett,megoldotta.A kapott gólnál talán kijöhetett volna,de nem hibáztatom.
Gyömbér-Elképesztő forma,nem tudom,hogy Moniznál játszott-e már az eredeti posztján.Ide-oda tologatják,de mindenhol megoldja.Igazi fradista.
Adams-Kellemes meglepetés volt a játéka,ha így folytatja,hamut szórok a fejemre.
Besic-Tanár,a 93. percben elkövetett hibáját leszámítva – amiből szerencsére nem lett baj- tökéletesen játszott,volt néhány egészen elképesztő labdakihozatala.Reméljük,a Bayern stábjának tagjai nem nézték figyelmesen a meccset :)
Hidvégi-Remek rúgótechnikája van,de elég sokszor megfutották,meglehetősen lomhának tűnik.
Józsi-Másodszorra megnézve a meccset,nem volt annyira szar,mint amennyire elsőre tűnt.Mindkét gólunkban benne volt,és azon túl is voltak szép meglátásai,igaz,rosszak is.
Cukic-Ő lassan csak arra lesz jó,hogy győztes meccsek után megőrüljön a tábor előtt.Vasst vagy Gyömbért szívesebben látnám a helyén.
Jenner-Nem játszott igazán jól,ebben közrejátszott persze,hogy talán őt faragták a leginkább,de így is eldöntötte a meccset.Nagy kedvenc.
Holman-Gyönyörű gól,rengeteg jó passz.Én még mindig több mozgást és aktivitást várok tőle,de nagy ígéret,hosszú évekre megoldhatná az irányító posztot.
Böde-Csak a gól hiányzott a játékából,egyébként válogatott formában játszott.Régen látott szólók,cselek,1,5 gólpassz,bravó!
Tuijp-Egyelőre nem igazolja a hírét,már ami a helyzetkihasználását illeti,emellett kissé lassúnak is tűnik.Jó lenne a jövőben több olyan játékot látni,mint amit Bödével csináltak a meg nem adott tizenegyes előtt.
Diallo-Adams-hez hasonlóan kellemes meglepetés,becserélése kulcsfontosságú volt.Sokkal mozgékonyabb,mint Tuijp,emellett nagyon harcos,és volt egy gyönyörű fejese is,ami gólt érdemelt volna.
Valpoort-Továbbra sem győzött meg arról,hogy érdemes volt idehozni.
Busai-Csak időhúzó cserének volt jó,pedig Cukicnál nagy valószínűséggel jobb teljesítményre lenne képes.