Hatharom / Blog / Bejegyzések
30 dolog, ami nem történhet meg az olimpián
Noha eddig egyetlen telitalálatom sem volt a magyar olimpiai csapat érmeseit illetően, a Sportméter tutitipp-tárháza – sokak megnyugtatására...

Noha eddig egyetlen telitalálatom sem volt a magyar olimpiai csapat érmeseit illetően, a Sportméter tutitipp-tárháza – sokak megnyugtatására és kevesek felzaklatására – kiapadhatatlan. Ráadásul ezúttal már Sidi Pétert fogom idézni (tényleg nem lövök mellé), hiszen csupán azt mondom meg, hogy mi az, ami biztosan nem fog megtörténni Londonban. Harminc képtelen állítás a XXX. nyári olimpiai játékokról.

 

1. A Kővágó Zoltánt feljelentő osztrák doppingellenőr búfelejtő jódliestre invitálja a magyar diszkoszvetőt.

 

2. Kővágó Zoltán elfogadja a meghívást.

 

3. Fény derül az igazságra a Kővágó-ügyben: a WADA, a CAS, az IAAF, a CIA és az FBI összehangolt akcióval leplezi le a magyar diszkoszvetőt. Az olimpiai ezüstérmes atlétánál egy szúrópróbaszerű házkutatás során bukkannak rá a Lógok a szeren című dokumentumra. A mintát a Bécsi Egyetem Európai és Összehasonlító Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetében elemzik, Karinthy Frigyes ellen pedig nemzetközi elfogatóparancsot adnak ki.

 

4. A Budapest-London távolságot két hónap alatt lefutó Varga Norman versenyen kívül maratoni futásban, valamint 20 és 50 kilométeres gyaloglásban is indul az olimpián. A fáradhatatlan sportoló a kerékpárosok 250 kilométeres országúti mezőnyversenyére is szívesen benevezett volna, de végül nem kapott rajtengedélyt.

 

5. A Szilágyi Áron eredményhirdetésén hallott furcsa Himnusz-parafrázis után a Magyar Olimpiai Bizottság gyorsított ügymenetben akkreditációt szerez Király Lindának, aki a közönség segítségével fogja énekelni nemzeti imádságunkat.

 

6.  Tartalékként Vikidál Gyula is utazik.

 

7. A 219 centiméter magasra nőtt Csang Csao-hszü elfér az olimpiai falu 197 centiméteres szabvány ágyában.

 

8. A 132 centiméter „magasra” nőtt Nercely Soto nem fér el az olimpiai falu szabvány ágyában.

 

9. Az olimpia második hetében beköszönt a kánikula Londonban. A szervezők a szabadtéri sportágakban vízágyúval hűsítik a szurkolókat.

 

10. A maratoni futásban és a gyalogló számokban a versenyzőket is.

 

11. Az észak-koreai olimpiai bajnokok a Koreai NDK – Kolumbia női labdarúgó-mérkőzésen szörnyű zászlóbakit vétő szervezőknek ajánlják aranyérmüket.

 

12. A dél-koreai aranyérmesek az észak-koreaiaknak ajánlják győzelmüket.

 

13. Az egyetlen afgán női olimpikon bikinis fotózáson vesz részt.

 

14. Az afgán férfi olimpikonok fecskés fotózáson vesznek részt.

 

15. A kínai súlyemelők aranyérem nélkül zárják az olimpiát: a SZERtelen versenyzők nem bírják el a vállukra nehezedő terhet.

 

16. A BBC kérésére megváltoztatják az elavultnak és unalmasnak vélt öttusa lebonyolítását: a sportolók egyetlen helyszínen, egyetlen kombinált versenyszámban küzdenek meg egymással.  A lovaspályán a konzervatív lovaglás után a medencévé alakított vizesárokban kerül sor az úszásra, majd azonnal következik a futással tarkított paintball, melynek végén az állva maradt versenyzők fénykarddal kaszabolják egymást.

 

17. A női birkózók a kötelező mérlegelés mellett Kovács „Kovi” István fakultatív szereplőválogatásán is részt vesznek.

 

18. A NOB a férfi vízilabda-mérkőzések tapasztalatait felhasználva a férfi szinkronúszást is felveszi az olimpiai versenyszámok közé.

 

19. Élelmes magyar szurkolók egy csoportja Erzsébet-utalvánnyal próbál bejutni a Buckingham-palotába.

 

20. Sikerrel járnak.

 

21. Szabadkártyával három vadkacsa is indul a kajak-kenu versenyeken, de – sajnos szó szerint – nem élik túl az előfutamokat.

 

22. Egy ismeretlen hajótörött nyeri a férfi szörfösök versenyét. Az olimpiai futamok során három kalóz- és néhány szórványos cápatámadást túlélő sportember az eredményhirdetésen már nem tud részt venni – közvetlenül a célba érkezés után elsodorja egy szélvihar –, de palackpostán elküldi győzelmi nyilatkozatát, melyben kiemeli, hogy a fél karját odaadta volna az aranyéremért.

 

23. Odaadta – a cápatámadások nem múltak el nyomtalanul.

 

24. A pekingihez képest elenyészően kevés világcsúcs születik a londoni uszodában, ezért Rióban már húsevő piranhákkal fogják ösztönözni az úszókat – igaz, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) csak hosszas kérlelés után hajlandó legális teljesítményfokozónak minősíteni a ragadozó halakat.

 

25. Beiktatják a WADA új elnökét. Ben Johnson első intézkedéseként kérelmet nyújt be a NOB-hoz 1988-ban elvett olimpiai aranyérmének visszaszerzéséért.

 

26. A dél-afrikai Caster Semenyát választják meg az olimpia legszexisebb sportolónőjének.

 

27. A dél-afrikai Caster Semenyát választják meg az olimpia legsármosabb férfi sportolójának.

 

28. II. Erzsébet a záróünnepségen mond egy viccet.

 

29. Nem nevetnek rajta.

 

30. Az előző huszonkilenc pont sem vicc.