Hatharom / Blog / Bejegyzések
A félreismert Ronaldo
Hát, rég írtam. Ez azért van, mert nem is nagyon volt miről. Illetve sok kedvem sem volt hozzá. Viszont most van egy téma, egy sokat vitatott téma....

 

Hát, rég írtam. Ez azért van, mert nem is nagyon volt miről. Illetve sok kedvem sem volt hozzá. Viszont most van egy téma, egy sokat vitatott téma. Mégpedig Ronaldo személyisége. Mostanában néhány sportoldal nagyon rá van szállva Ronaldora érdekes „okok” miatt. Nemrég egy híres magyar „szakportál” írt egy igen szánalmas „cikket” a portugál klasszisról.  Ahol többek között kitér arra, hogy színészkedik. Kérdem én, mikor látták utoljára játszani Ronaldot? Mikor? Mert aki legalább félszemmel követi a pályafutását az tudhatja, hogy csupán az első madridi évében színészkedett. Igen, elismerem, ott nagyon. A 2.-ban, Mourinho és részben Casillas hatására abbahagyta. De ezt sajnos soha nem fogja tudni lemosni magáról amíg ilyen szar, suttyó, szánalmas, szarkavaró oldalak csak a hülyeséget tudják írni és eszükbe sem jut utána nézni pár dolognak(Az pedig megint más dolog, hogy addig nem hagyják abba, amíg a sok hülye ember elhiszi nekik). A másik kiemelendő dolog, hogy a portál szerint Ronaldon ment el a Bayern München elleni BL elődöntő. De arra valahogy nem sikerült nekik emlékezni, hogy CR7 nélkül még a tizenegyesekig SE jutottunk volna el. Többek között még azt is megemlítik, hogy Ronaldo soha nem ismerte el a másik csapatot. Erre inkább nem írnék semmit, még a nyilatkozataiból is csak azokat olvassák el amiből le tudják járatni. Akkor ennek a cikknek az utolsó bejegyzésében az található, hogy Cé nem ismeri el, hogy Messi jobb nála. Miért is lenne jobb nála Messi? Más poszt, Messi középen játszik, Cé a szélen. Mind a kettő másban jeleskedik. Amíg Cé jól lő távolról, addig Messi nem. Amíg Cé jól fejel, addig Messi nem. Amíg Messi jól oldja meg a betöréseket addig Cé kevésbé. Lehetne sorolni még ideig/óráig, de a bejegyzésem nem Messi és Cé közötti összehasonlításról szól.

Nemrég nyilvánosságra került, hogy Cristiano segíti egy rákos gyerek megmentését, kezeléseit. Ritka, hogy ilyen hírt, ami Ronaldo jó oldalát mutatja meg lehoz egy, illetve több magyar oldal. De amikor elolvassuk a facebook kommenteket az valami szánalmas.  Csak néhány példa: „Ezt csak magáért teszi”, „Annyi pénzből heti 100 gyereket tudna megmenteni, ezért jobb Messi” (Kérdem én, Messi megment heti 100 gyereket?), „Rossz buzi” (Hogy jön ez ide?), „Csak azért csinálta, mert múltkor nem adott autogramot annak a kislányak” (Itt megjegyezném, hogy akkor a többi 1000 embernek sem adott, csak kiemelték ezt a dolgot) és sorolhatnám, de nincs kedvem még jobban felidegesíteni magam.  Szánalmas, hogy ilyen emberekkel élek egy országban, akik a helyett, hogy örülnének, hogy Ronaldo megmenti egy áttétes rákos(agyrák, de átterjedt a gerincére) gyerek életét, inkább szidják össze vissza.

     

Viszont arról senki sem beszél, hogy Ronaldo 2400 eurót adományozott szegény gyereknek Gázában.  Szülővárosának is adományozott pénzt. Arról a 30 millió eurós  adomány Szomáliának és a sok-sok beteg gyerek látogatása a kórházban és a kezeléseik fizetése.