Hatharom / Blog / Bejegyzések
Kaká jövője
A Real Madrid első felkészülési meccsére eleinte nevezték Kakát, azonban az utolsó pillanatban Mou meggondolta magát. Ez egyre inkább azt...

 

A Real Madrid első felkészülési meccsére eleinte nevezték Kakát, azonban az utolsó pillanatban Mou meggondolta magát. Ez egyre inkább azt bizonyítja, hogy a Special One nem számol a brazil támadóval.

Az Aranylabdás továbbra is a csapattal edz. De csupán 72 órát kapott Pereztől és Moutól, hogy eldöntse, hol folytatja a pályafutását. Több kérői is vannak, az Egyesült Államokból a Thierry Henryt és Rafael Márquezt is foglalkoztató New York Red Bulls, Brazíliából a Corinthians, de az előző klubja, az AC Milan is szeretné a soraiban tudni Kakát.

Azonban több dolog is megakadályozza a brazil eligazolását. Nem akar csökkenteni a fizetéséből, amit a legtöbb európai klub nem tud megfizetni, azonban továbbra is Európába akar maradni. Két lehetősége maradt, a PSG és az AC Milan. De ehhez csökkentenie kéne a fizetetését, ami évi 9 millió euró, ami körülbelül évi 2,5 milliárd forint. Ezt 5 millióra kéne letornázni.

Az olasz klub viszont, alig adna ki rá pénzt, vagy még annyit se. Hiszen 10-13 millió eurónyi összeget szánnának rá vagy pedig kölcsönbe vinnék csak el. Ehhez azonban a Milánnak el kéne adnia a Pato,Robinho,Cassano hármasból egyet. Közülük valószínűleg Cassano fog távozni, hiszen fizetésemelést kér, amit a klub nem hajlandó megadni neki. Felmerült viszont még egy probléma. Ahhoz, hogy Kaká 5 milliós fizetését állni tudják, növelni kéne az éves bérletek árát. Ez viszont lehetetlen, mivel Ibrahimovic és Thiago Silva eladták, annak ellenére, hogy megígérték nem fogják őket eladni. Mivel az ígéretüket megszegték, az összes éves bérlet árát visszafizették.

A PSG-nek csupán annyi gondja van, hogy már majdnem 100 millió eurót költöttek a nyáron és nem szeretnének több nagy összeget kiadni. Meg persze ők is a maximum 5 millió eurós fizetést tudnának állni.

De voltak olyan pletykák, hogy Kakát cserélnénk Maiconra. Előbbi azonban nem játszana volt klubja riválisánál.

A sok gond ellenére Kaká ügynöke találkozott a Milan vezetőivel.  Aki csak ennyit mondott:

„Igen, Kakáról beszéltük, de többet nem mondhatok.”



Kaká rövid története Madridban:

-2009-ben igazoltuk le, többször is ágyéksérüléssel küzdött, majdnem műteni is kellet.
-2010-ben a Konföderációs kupán megsérült a térde, amit műtöttek is. Fél év kihagyás után tért vissza.
-2011-ben Özil kirobbanthatatlan volt a kezdőből, ezért nem sok lehetőséget kapott Kaká. Majd még ez év nyarán végig tudott csinálni egy alapozást. Ezt követte a legjobb szezonja Madridban, a sérült DiMaríát helyettesítette és néha a fáradt Özil cseréje volt. Azonban igazán jó formát nem tudott hozni, csak fellángolásai voltak.

Kakát 65 millió euróért vettük, éves fizetésével körülbelül 92 millió euróba került eddig Perezéknek. Ebből lejön valamennyi a mez eladásokból.