Hatharom / Blog / Bejegyzések
Bírókon múlik a továbbjutás?
Vajon megismétlődik a Tunézia elleni bravúr Egyenlítői Guinea részéről. A házigazdák a negyeddöntőben egy utolsó percben...

Vajon megismétlődik a Tunézia elleni bravúr Egyenlítői Guinea részéről. A házigazdák a negyeddöntőben egy utolsó percben kiharcolt büntetővel mentették hosszabbításra a meccset és jutottak tovább.

Tegnap Elefántcsontpart könnyedén, 3 góllal verte Demokratikus Kongót. Ha ma nyer Ghána, akkor létrejöhet az álomdöntő. Mindkét csapat meggyőző teljesítménnyel jutott a legjobb négy közé a tornán, így mindenféleképpen nyílt sisakos lesz az összecsapás.

A ma esti meccs egyértelmű esélyese Ghána. A keret és a technikai tudás is sokkal jobb, mint a házigazdáké, viszont benne van a pakliban, hogy nem a 22 ember fogja eldönteni a találkozó kimenetelét, hanem még három ember fog beleszólni. Lehetséges, hogy a bírók megismétlik a Tunézia elleni „bravúrt” és döntőbe juttatják a házigazdákat.

Összeesküvés elméletekből nincs hiány a mérkőzésre, viszont, ha tiszta játék lesz a két csapat között, akkor a jóval esélyesebb Ghána vívhatja ki a fináléba jutást.