Hatharom / Blog / Bejegyzések
Az események előkészületei folynak a Cibeles téren,a Real szimbolikus helyén
,,Real-os" ünneplés a spanyol válogatottnak A spanyol nemzeti válogatott találkozni fog szurkolóival jövő hétfőn a Cibeles téren,...

 

,,Real-os" ünneplés a spanyol válogatottnak
 
A spanyol nemzeti válogatott találkozni fog szurkolóival jövő hétfőn a Cibeles téren, Madrid közepén az ugyanilyen nevű történelmi emlékmű körül,akár megnyerik a 2012-es Európa-bajnokság döntőjét vasárnap Kijevben,akár nem.
 
 

 

 

Madrid polgármestere, Ana Botella szerint az egyetlen különbség az lesz,hogy ha a nemzeti csapat győztesként érkezik meg Spanyolországba,akkor a játékosok egy nyitott tetejű buszban fognak végigmenni a város utcáin.Míg ha második helyezettek lesznek,akkor egyenesen a Cibeles térre mennek.

 
Az ünnepléseknek mindkét esetben lesz egy vitatható oldala,mert a Cibeles emlékmű az a hely,ahol a Real Madrid szurkolói hagyományosan a bajnoki címüket ünneplik.
 
A Cibeles tér a Királyi Gárda szimbolikus tere
 
A spanyol főváros másik nagy csapata,az Atlético de Madrid a győzelmeit a szomszédos Cánovas del Castillo téren szokta ünnepelni Neptun isten szobra körül.
 
Egyébként a Cibeles-en színpadot fognak építeni ebből az alkalomból.A nemzeti csapat ,,hőseit" a polgármester fogja egyenként a színpadra szólítani,miközben
a Spanyol Futballszövetség és a Tanács által elfogadott műsor is fog zajlani.