Hatharom / Blog / Bejegyzések
Fábio távozik, de csak kölcsönbe
Az ikerpár egyik tagja, név szerint Fábio a következő szezont egy másik csapatnál fogja tölteni kölcsönben, amiből az következik, hogy...

Az ikerpár egyik tagja, név szerint Fábio a következő szezont egy másik csapatnál fogja tölteni kölcsönben, amiből az következik, hogy visszatérte után komolyan számolni fog vele Sir Alex, ugyanis a kapitány helyettes, Evra kiöregedőben van. A brazil szélső hátvéd egyszerű okból fog kölcsönbe menni egy másik alakulathoz: kevés játéklehetőség miatt. A két fő esélyes, hogy megszerezze Fábió-t a portugál Benfica, valamint az angol QPR. Mindenki döntse el maga, hogy melyik csapat lenne számára ideálisabb, szerintem a Benfica. A következő sorokban meg is indoklom, hogy miért is a világhírű Benficá-t mondom én.

 

 

 

Nagyon fontos tényező, hogy Portugáliában technikailag még továbbfejlődhetne, valamint a Benfica mint tudjuk a Bajnokok Ligája egyik állandó résztvevője, ahol komoly tapasztalatokhoz juthatna európai szinten. Persze, ami mindennél fontosabb, hogy állandó játéklehetőséghez jusson, valószínűleg ez is meglenne neki. Nyilván a QPR sem egy rossz opció, mivel ott is rengeteg tapasztalatot szerezehetne, elsősorban a PL-ben. Ez is óriási előny lenne számunkra, de én úgy gondolom, hogy európai szintű tapasztalattal bírni sok mindennél fontosabb, többek közt ennél is.

 

Fábiónak egyértelműen Evra miatt kell távoznia egy évre, ez nem is lehet kérdéses. Hiszen a francia bal bekk kirobbanthatatlan a csapat kezdőjéből, legalábbis Sir Alex töménytelen bizalmat szavaz Patnak. Ikertestvére, Rafael ezzel szemben a csapat egyik alappillére lehet jövőre, ha idén a vállműtétje miatt erre nem is került sor. Már ezelőtt is O'Sheaval osztoztak a poszton, most azonban többnyire Jonesszal vagy Smallinggal teszik ezt meg. De minden bizonnyal Rafael fogja betölteni a jobbhátvéd szerepkörét. Sok sérüléssel szenvedtek az ikrek, Rafanak vállműtéte óta nem voltak komolyabb problémái, és az utóbbi időszakban szerencsére Fábiónak sem.

 

Evrára is egy kicsit kitérnék. Idén 47 mérkőzésen lépett pályára, csereként egyszer sem, valamint általában végigjátszotta ezeket a mérkőzéseket. Ezt a mennyiséget már évről-évre hozza a francia bekk, ami elképesztő teljesítmény. Mindenki azt mondja, hogy romlott a teljesítménye. Ezzel nem is vitatkoznék, de hogy néhány ilyen könnyedén kiszednék a csapatból azzal már igen. Elismerem, hogy pontatlanabb, nem mindig ér oda, csinál érdekes dolgokat, de akkor is óriási megnyugvást ad a játékosoknak, és rá aztán igazán lehet számítani, mindig ott van ha kell, nem sérülékeny, emellett az egyik legrutinosabb játékosunk. Reméljük, hogy ez a jövőben sem fog változni.

 

Végül azzal zárnám le ezt a cikket, hogy sok sikert kívánjak Fábiónak, remélem, hogy a visszatérte után egy olyan játékost fogunk látni, akit elkerülnek a sérülések, sokkal magabiztosabb valamint aki képes pótolni Patrice Evrá-t, hiszen ez a cél.