Hatharom / Blog / Bejegyzések
A Packers-nél marad Randall Cobb
A Green Bay Packers bejelentette, hogy szerződést hosszabbított elkapójával Randall Cobb-al. A wide receiver négyéves, 40 millió dolláros...

A Green Bay Packers bejelentette, hogy szerződést hosszabbított elkapójával Randall Cobb-al. A wide receiver négyéves, 40 millió dolláros szerződést kötött a csapatával. Az NFL Media munkatársának, Ian Rapoport-nak az információi szerint a szerződés 17 millió dollár garantált keresetet tartalmaz.

Cobb így nem lép ki a szabadügynökpiacra és az érdeklődő csapatok elvesztették az egyik legjobb kiszemeltjüket. Miután a Dallas Cowboys taget tett Dez Bryant-re Cobb lett az idei piac legjobb elkapója. Leginkább az Oakland Raiders, a Kansas City Chiefs és a Jacksonville Jaguars szerette volna megszerezni.

 

A hírek szerint a Raiders volt a legfőbb érdeklő és évi 11-12 millió dolláros szerződést sem sajnált volna Cobb-tól. Ez természetesen jobb szerződés mint amilyet most aláírt de ez a lehető legjobb a játékos számára hiszen a megszokott környezetében és a megszokott játékrendszerben folytathatja a pályafutását.

A Packers híres róla, hogy nem szereti elengedni a játékosait és csapat general managere Ted Thompson valószínűleg nagy hibát követett volna el ha hagyja elsétálni Cobb-ot ugyanis a szakértők egybehangzó véleménye szerint tökéletesen beleillik Mike McCarthy támadóegységébe.

Cobb-ot a 2011-es Draft második körében választotta ki a Packers és az NFL-ben szépen lassan küzdötte fel magát a legjobbak közé. Újonc szezonjában főként a speciális egységben kapott szerepet, 375 elkapott yardja és 1 elkapott touchdownja mellett 941 kickoff return yardja, 295 yard punt return yardja és 2 visszahordott touchdownja volt.

A második szezonjában teljesen univerzálissá tették és az elkapósorban is jobban számítottak rá. 954 elkapott és 1.256 visszahordott (kickoff és punt) yardot szerzett. A harmadik szezonjának már a csapat egyik legjobb elkapójaként vágott neki de térdsérülése miatt csak 6 mérkőzésen tudott pályára lépni a tavalyi szezonban.

Mondhatjuk, hogy szerződése pont a legjobbkor járt le hiszen tavaly pályafutásának legjobb szezonját produkálta. 1.287 elkapott yardot és 12 elkapott TD-t szerzett. Elkapótársával Jordy Nelson-al a liga legjobb receiver párosát alkották.

Nelson 1.519 elkapott yarddal és 13 elkapott TD-vel zárta a tavalyi szezont. Cobb és Nelson lett a liga történetének első elkapópárosa akik egy szezon alatt átlépték a 90 elkapást, az 1.200 elkapott yardot és a 12 touchdownt.

Cobb hosszabbításával a Packers hosszú évekig együtt tudja tartani támadóegységének kulcsembereit. Nelson a tavalyi szezonban hosszabbított és Cobb-hoz hasonlóan szintén 2018-ban jár majd le a szerződése. Aaron Rodgers pedig 2019-ig rendelkezik érvényes szerződéssel így a két elkapó biztosan nem fog feleslegesen rohangálni a pályán hiszen a liga egyik legjobb irányítója passzol majd feléjük.

(nfl.com, Fotó: jsonline.com, totalpackers.com, pinterest.com)