Hatharom / Blog / Bejegyzések
Tom Brady négy meccses eltiltást, a Patriots 1 millió dolláros büntetést kapott és elvettek két Draft picket
Ítélet született aDeflategate ügyben. Majd egy héttel aTed Wells jelentés nyilvánosságra hozatalát követően tegnap este...

Ítélet született a Deflategate ügyben. Majd egy héttel a Ted Wells jelentés nyilvánosságra hozatalát követően tegnap este bejelentették a büntetéseket.

A labdabotrány miatt négy mérkőzéses, fizetés nélküli eltiltással büntették a New England Patriots irányítóját Tom Brady-t. Továbbá a Pats-től elvették a jövő évi első és a 2017-es negyedik körös Draft pickjüket és 1 millió dollárra megbüntették a csapatot.

A csapat két alkalmazottját, James McNally-t és John Jastremski-t pedig határozatlan időre felfüggesztették.

A Wells jelentés majd 250 oldalából nem derült ki semmi sem. Megdönthetetlen bizonyíték nem volt (jónéhány SMS azért akadt), "csak" két alkalmazottat besározott. A tanulsága annyi volt, hogy valószínűleg manipuláltak a labdával és Brady valószínűleg tudott az egészről.

Az utóbbi héten már mindenki kivesézte a témát így nem érdemes az egészet tovább ragozni. Ha manipuláltak büntessék meg Őket, ha nem akkor pedig ne csináljanak semmit semmit sem, de ne legyenek ezek a fél megoldások.

Brady négy mérkőzése olyan mintha fűvel elkapták volna el. Ha most manipulált ki tudja, hány alkalommal tette meg korábban is. Ha bizonyítottan csalt akkor ez minimum egy év és kész. 1 millió dollár röhejes a franchise bevétele szempontjából, 30 milliónál lefagyott volna Kraft úr mosolya.

Az ítéletet a többség ellenezte mert nincs megdönthetetlen bizonyíték de az tény, hogy nem stimmeltek a labdát. Brady nem volt együttműködő, nem engedélyezte az üzenetei átnézését ez is tény. Alkalmazottak lebuktak a labdákkal és olyan nincs, hogy az irányítónak és az elkapóknak ne tűnjön fel a dolog. Állítólag egy interception elég volt és a Colts már tudta, hogy problémás a labda.

Trükköztek a labdával és ezt mindenki látja csak nem akarja beismerni (bár sokan még akkor se ismernék el ha videó felvétel lenne az egészről). Az ügyben csak egy dolog bizonyítható, a liga leégette magát, hogy ez az egész négy hónapon át tartott.

 

(nfl.com, Fotó: weau.com)