Hatharom / Blog / Bejegyzések
A Redskins és a Chargers nyerte a szombati Thursday Night Football-t
Rendhagyó módon a 16. játékhéten kétThursday Night Football mérkőzést rendeztek meg szombat este. Az első találkozón a...

Rendhagyó módon a 16. játékhéten két Thursday Night Football mérkőzést rendeztek meg szombat este. Az első találkozón a Washington Redskins a győzelmével minden bizonnyal elütötte az idei playoff részvételtől a csoportrivális Philadelphia Eagles csapatát míg a második találkozón San Franciso 49ers legyőzésével a San Diego Chargers életben tartotta a playoff reményeit.

A Redskins a győzelmével 4-11-re alakította az idei mérlegét. Robert Griffin III visszatért a kezdőcsapatba és majdnem egy év után sikerült megnyernie egy mérkőzést amelyen az elejétől a végéig pályán tudott lenni. A Rézbőrűek irányítója 220 passzolt yarddal és 1 interceptionnel zárta a találkozót.

 

A Redskins támadósorából jól teljesített a running back Alfred Morris és az ellenfél korábbi wide receivere DeSean Jackson is. A fiatal futó 83 futot yardot és 1 futott touchdownt szerzett míg az Eagles korábbi elkapója 126 elkapott yarddal állt bosszút korábbi csapatán.

Az Eagles oldalán Mark Sanchez egészen a találkozó végéig jól teljesített, 374 yardot és 2 touchdownt passzolt. A mérkőzés végén 24-24-es állásnál a győzelemért támadott az Eagles azonban Sanchez interceptionje miatt végül a Redskins juthatott mezőnygólkísérlethez és Kai Forbath hárompontosával meg is nyerte az összecsapást.

Alfred Morris 28 yardos futott TD-je

A Redskins - Eagles találkozó minden statisztikai adatában jobbnak bizonyult a vendég gárda. Több first downt, több futott és passzolt yardot szerzett de a futball lényege, hogy milyen hatékonysággal tudják pontra váltani a lehetőségeiket.

A nap második találkozóján a szétesőben levő 49ers fogadta a playoff reményeket tápláló Chargers csapatát. A hosszabbításban elért mezőnygóljával végül a Chargers nyerte a találkozót de az első félidő alapján meglepő végeredmény született.

Az első két negyedben a 49ers 28 pontot szerzett és 21 pontos előnnyel vonultak az öltözőbe. A harmadik negyedtől jött a leolvadás és Colin Kaepernick 90 yardos touchdown futásán (a második leghosszabb irányító általi futott touchdown a liga történetében) kívül nem tudtak pontot szerezni a második játékrészben.

Kaepernick 90 yardos futott TD-je

A 49ers irányítója régi önmagát idézte ugyanis lábon jobban termelte a yardokat mint a passzjátékával. 114 passzolt yardot, 1 touchdownt, 151 futott yardot és 1 futott touchdownt szerzett. A 49ers szétfutotta a Chargers védelmét, a running back Frank Gore 158 futott yardot szerzett de jól látszik, hogy csak futójátékkal nem lehet megnyerni a mérkőzést.

A Chargers oldalán felemás mérkőzést játszott Philip Rivers is. Szerzett ugyan 356 passzolt yardot és 4 touchdownt de három alkalommal is eladta a labdát. Az elsőből pedig a safety Antoine Bethea 49 yardos visszahordott touchdownt szerzett.

A győztes mezőnygól

(nfl.com, Fotó: facebook.com, sportstalkflorida.com)