Hatharom / Blog / Bejegyzések
A Giants szerződtette Josh Freeman-t
ANew York Giants tegnap bejelentette, hogy szerződtette a szabadügynök irányító Josh Freeman-t. A szerződés anyagi részletei egyelőre nem...

A New York Giants tegnap bejelentette, hogy szerződtette a szabadügynök irányító Josh Freeman-t. A szerződés anyagi részletei egyelőre nem ismertek. Freeman így annál a csapatnál fogja folytatni a pályafutását amelyik ellen utoljára lépett pályára. A tavalyi alapszakaszban egyetlen mérkőzése volt a Minnesota Vikings csapatában és a hetedik játékhéten kiábrándítóan teljesített a Giants ellen.

 

A Tampa Bay Buccaneers választotta ki a 2009-es Draft első körében és sokáig úgy tűnt, hogy személyében megtalálták a franchise jövőbeli irányítóját. Negyedik profi évében karrierjének legjobb szezonját futotta de ezt követően megromlott a viszonya Greg Schiano vezetőedzővel és végül a sorozatos problémák miatt távoznia kellett Tampbából.

Elküldését követően nem volt sokáig csapat nélkül hiszen a Minnesota Vikings azonnal szerződtette a szabadügynök Freeman-t. Egyéves, 3 millió dolláros szerződést kötöttek vele, de utólag kiderült, hogy Rick Spielmann-ék eredetileg kétéves kontraktust akartak vele aláírni.

A tavalyi szezonban négy mérkőzésen lépett pályára két csapat mezében. 761 passzolt yarddal, 2 touchdownnal és 4 interceptionnel zárta a 2013-as alapszakaszt. Egyetlen Vikings-os mérkőzését pont a Giants ellen játszotta, 53 passzkísérletéből csak 20 volt sikeres és mindösszesen 190 passzolt yardot szerzett.

A mérkőzés végén már csak arra játszottak, hogy minél több sikeres átadása legyen Freeman-nek és ne a frissen szerződtetett irányító rendelkezzen a liga történetének legrosszabb statisztikájával. Ennél minden bizonnyal csak jobb következhet.

Biztosan nem lesz kezdő New Yorkban hiszen ehhez Eli Manning-nek még a tavalyinál is sokkal gyengébben kellene játszania. A Giants rosterén jelenleg az ötödik profi szezonjában járó Curtis Painter és a másodéves Ryan Nassib szerepel. Őket kellene legyőznie Freeman-nek, hogy elsőszámú tartalék legyen a Ginats-nél.

(nfl.com, Fotó: joebucsfan.com, businessinsider.com)