Hatharom / Blog / Bejegyzések
Nyári átigazolási szezon- TOP20
Nemrégiben véget ért a nyári átigazolási időszak, így az alábbi posztban leírom, szerintem melyik volt a legjobb 20...

Nemrégiben véget ért a nyári átigazolási időszak, így az alábbi posztban leírom, szerintem melyik volt a legjobb 20 átigazolás. Különösebben szigorú szempontok nincsenek, az értékelésem szubjektív, figyelembe vettem a személyes véleményemet a játékosokról, az ár/érték arányt, az adott játékos stílusát, szükségességét, és több esetben is az új klubjában nyújtott eddigi produkcióját. Akkor lássuk hát.

 

 


20. OLIVIER GIROUD
Montpellier -> Arsenal
13 000 000 €

Az Arsenal korrekt áron szerezte meg a francia gólkirályt, aki egyelőre nem találja a góllövő cipőjét az ágyúsoknál, de vélhetően jó üzletet kötöttek vele Wengerék.
 

 

19. NIGEL DE JONG
Manchester City -> Milan
3 800 000 €

De Jong a világ egyik legkeményebb védekező középpályása, elsőre sokaknak a durva belépői és a "favágó" jelző jut róla eszébe, viszont e mellett egy rendkívül jó szűrő, aki ezért az összegért véleményem szerint ajándék az olaszoknak.
 

 

18. JAVI MARTINEZ
Athletic Bilbao -> Bayern München
44 400 000 €

Tény, hogy a baszk középpályás képességei vitathatatlanok, és a listán így megkérdőjelezhetetlen a helye, viszont azért fért nálam csak a 18. helyre, mert eléggé irreálisnak érzem ezt a hatalmas összeget, amennyibe került.
 


17. LUKAS PODOLSKI
Köln -> Arsenal
13 300 000 €

Bár Podolski klub szinten sosem tartozott huzamosabb ideig az elithez, a válogatottban jobban hozza magát, és ezen az áron szerintem jó boltot csináltak vele a londoniak.

A világot megváltani nem fogja szerintem, de mindenképpen megéri az árát.
 


 

16. AXEL WITSEL
Benfica -> Zenit
44 400 000 €

Habár egy nagyon jó, és még mindig fiatalnak mondható középpályásról beszélünk, nagyjából hasonló a helyzet, mint Martineznél, tehát nagyon sok pénzt fizettek érte, szerintem ennyit egyáltalán nem ér. A 16. helyre azért befut nálam ez a transzfer.

 

15. EZEQUIEL LAVEZZI
Napoli -> PSG
28 900 000 €

Az argentín támadó lendületes játéka minden csapatnak jól jöhetne, pláne a nagy terveket szövögető PSG-nek. Az ára elég borsos volt, viszont ebben a transzferben bőven benne van az a potenciál, hogy ez az összeg megtérüljön. Persze ehhez Lavezzinek azt a formáját kell hoznia továbbra is, ami miatt idáig eljutott.          
 


 

14. LUCAS MOURA
Sao Paulo -> PSG
44 200 000 €

Mondanom sem kell, ismét egy csillagászati összeg. Viszont ebben az esetben egy olyan csodagyerekről van szó, akit Brazília egyik legnagyobb tehetségének tartanak Neymar mellett.

A 14. helyre azért került ez a transzfer, mert egy olyan talentumról van szó, aki könnyedén top játékos lehet Európában is, habár még csak a brazil ligában bizonyított, így ott a kérdőjel.

A történethez hozzátartozik, hogy csak a téli átigazolási szezonban csatlakozik a franciákhoz.
 

 

13. SANTI CAZORLA
Malaga -> Arsenal
21 100 000 €

Cazorla egyike azon játékosoknak, akiket sokan vártunk már egyszer egy nagy klubhoz, ahol bizonyíthatnak egy magasabb szinten is. Nos, ez megtörtént, az ár nagyjából tükrözi a játékos képességeit, és a spanyol karmester játékstílusa is beleillik az Arsenal játékába.

Nagy fogásnak tűnik.
 


12. SHINJI KAGAWA
Dortmund -> MU
17 750 000 €

A Manchester United szerintem jó áron tudta elhozni az ázsiai labdarúgás jelenlegi talán legfényesebb csillagát. A Dortmund nagy erősségének technikásabb focija úgy érzem, érvényesülni fog a Premier Ligában, és szintet tud lépni a japán támadó, a hangzatos vörös támadóegység alapeleme lehet.
 


 

11. OSCAR
Internacional -> Chelsea
35 500 000 €

Lucas Mourához hasonlóan ő is egyike Brazília jelenleg legnagyobbra tartott tehetségeinek, viszont kis híján 10 millió euróval olcsóbban érkezett a kékhez, mint amennyiért Moura megy a PSG-hez, és mivel a két játékos képességei között én érzékelhető különbséget nem vélek felfedezni, az Oscar transzfer mindenképpen nagyobb fogásnak tűnik.

Ha megszokja az angol bajnokságot, képességei alapján a legnagyobbak közé emelkedhet.
 

 

10. JORDI ALBA
Valencia -> Barcelona
15 550 000 €

Nos, a katalánoknak sikerült a balhátvéd posztot megerősíteni, és tették mindezt úgy, hogy jó áron elhozták az a Jordi Albát, aki a válogatottban már megcsillogtatta, hogy képes a Barcelona többi játékosával jól együttműködni, és a gránátvörös-kékek játékstílusába is beleillik.

Az, amiért ez a transzfer "csak" a 10. az az, hogy a fiatal hátvéd az eddigi mérkőzésein kissé elmaradt a várakozásaimtól, ettől függetlenül viszont nagyszerű üzletet kötöttek a leigazolásával.
 

 

9. HUGO LLORIS
Lyon -> Tottenham
11 100 000 €

Bár ez a transzfer talán kisebb visszhangot keltett, mint a top 20 többi tagja, de hiba lenne elsiklani a tény felett, hogy a jelenkor egyik legjobb kapusát ilyen jó áron meg tudta venni a Tottenham. Lloris ár/érték arányban a nyári átigazolási szezon egyik legjobb igazolása lehet.

Kicsit meg is lepett, hogy kevésbé volt felkapva.
 

 

8. HULK
Porto -> Zenit
61 100 000 €

Hát igen, megtörtént az, amit már tavaly is rebesgettek, Hulk csillagászati összegért klubot váltott.

Bármennyire is nagy ez az összeg, és nyilván túlzó is, mégsem csípi annyira a szemem, hiszen Hulk képességeit látva sokszor csak nagyokat pislogva tudtam bámulni a képernyőt. Abban, hogy a 8. helyre írtam, szerepet vállal az is, hogy szerintem Hulk a Zenit és egyben az orosz liga első számú csillaga lesz.
 

 

7. ZLATAN IBRAHIMOVIC
Milan -> PSG
23 300 000 €

Egy klasszis támadó szerény véleményem szerint nagyszerű átigazolása. Habár a svéd-bosnyák spíler esetében a korát figyelembe véve ez az összeg kicsit erősnek tűnhet elsőre, viszont az ő klasszisa rengeteg pénzt megér, bármikor képes meccseket eldönteni, és a gólkirályi cím egyértelműen legnagyobb esélyese.

Ha azt a teljesítményt lehozza a PSG-ben, amiért őt elismerjük szerte a világon, akkor tényleg a szezon egyik legjobb biznisze volt.
 


6. ALEX SONG
Arsenal -> Barcelona
21 100 000 €

A kameruni középpályás az egyik legjobb a saját szerepkörében a világon, így az szerintem tényként kezelhető, hogy a képességeket tekintve semmiképpen sem nyúlt mellé a Barcelona vezetősége.

Song az Arsenal egyik legnagyobb erőssége volt, és tekintve még azt is, hogy az első jelek több mint bíztatóak a csapat játékába való beilleszkedését illetően, egyelőre hatalmas fogásnak érzem a fura frizurájú játékost.
 

 

5. MAICON
Inter -> Manchester City
6 660 000 €

Nem kérdés, hogy Maicon jelenleg is a világ legjobb 3 jobbhátvédje közt van, de én megkockáztatnám azt is, hogy Daniel Alves mögött ő a 2. legjobb.

Bár a korban már rendesen benne van, ha másodvirágzását fogja élni a kékeknél, akkor elképesztő erős lehet a City jobb oldala. Ennyi pénzért kacagva megérte.
 

 

4. THIAGO SILVA
Milan -> PSG
46 650 000 €

Habár már a listában többször is találkozhattunk 40 millió euró feletti összegekkel, itt egyáltalán nem érzem úgy, hogy nagy túlzás volt. Silva a világ egyik legjobb középhátvédjévé nőtte ki magát az évek során, és biztosan kulcsjátékosa lesz a PSG-nek.

Talán a Real Madridon kívül bárhova beférne a kezdőcsapatba, ez talán elmond mindent a képességeiről, hatalmas erősítés.


 

3. LUKA MODRIC

Tottenham -> Real Madrid

33 300 000 €

A képzeletbeli dobogó 3. fokára nálam a horvát sztár átigazolása kerül.

A Real számára létfontosságú igazolás a legfontosabb csapatrészbe, méghozzá a piacon elérhető egyik legjobb játékos megszerzésével.

Az ára is a korrekt kategóriába sorolható mindent figyelembe véve, és a hosszas saga lezárultjával azt is tapasztalhattuk már, hogy Modric nagyszerűen fog illeszkedni a fővárosiak játékába.

Talán megfogták az Isten lábát...


 

2. ROBIN VAN PERSIE
Arsenal -> MU
34 000 000 €

Az ezüstérem nálam a holland támadóé. Sok internetes tréfában szimplán csak "Arsenal" néven emlegették őt, és ebben volt is valami, a csapat egyértelműen legfontosabb alakja volt.

Kétséget kizáróan a világ egyik legjobb támadója, és ha sikerül neki sérülésektől mentesen hozni a formáját, már egy szezon alatt is a csapat legjobbja lehet.

Ami biztos, hogy nagy lépést tett ezen cél felé a Southampton elleni utolsó percekben véghezvitt alakításával.

A gólkirályi címért mind a bajnokságban, mind a BL-ben a legnagyobb esélyesek között tarthatjuk számon.


 

1. EDEN HAZARD
Lille -> Chelsea
44 400 000 €

Elérkeztünk a számomra legnagyobb igazoláshoz, a belga Eden Hazardhoz.

Korábban is tetszett a játéka, és nem véletlen fogadta volna minden él klub nagy szeretettel a soraiba, ugyanis egy elképesztően tehetséges, még mindig fiatal játékosról van szó, aki ha csak fele olyan jól fog teljesíteni, mint ahogy azt tette első meccsein a londoni kékeknél, akkor ez a hatalmas összeg is aprópénznek fog tűnni idővel.

Nálam ő a number one.